У ЄС та США запевняють, що TTIP не знизить стандарти

Точка зору

У ЄС обіцяють, що не поступляться своїми інтересами. У США запевняють, що споживчі стандарти внаслідок укладення угоди про зону вільної торгівлі лише підвищаться.

У Європейському Союзі та Сполучених Штатах Америки заперечують інформацію, що угода про трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство (Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP) знизить захист прав споживачів в Європі, а також стверджують, що документи, які оприлюднив рух Greenpeace, не відображають фінальні домовленості.

Як написала в своєму блозі у понеділок, 2 травня, єврокомісарка із зовнішньої торгівлі Сесілія Мальмстрем, ЄС не піде на зниження стандартів якості заради укладення угоди. Вона пояснила, що бажання кожної зі сторін домогтися максимального результату – це нормальний переговорний процес. Це не означає, що одна зі сторін поступиться, зазначила Мальмстрем.

У США також заперечили висновки, що були зроблені на основі документів, які просочилися в ЗМІ, назвавши їх "такими, що вводять в оману". "TTIP збереже, а не підірве, наші споживчі, екологічні стандарти а також стандарти охорони здоров'я. США і ЄС виступають за те, щоб разом працювати для підвищення стандартів у всьому світі", – заявив 2 травня торговельний представник США в ранзі міністра Майкл Фроман, цитує агентство dpa.

Напередодні кілька ЗМІ проаналізували документи, які опинилися в їхньому розпорядженні і які відображають хід переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі між ЄС та США (TTIP). На основі аналізу можна дійти висновку, що американська сторона чинить неабиякий тиск на Євросоюз щодо низки пунктів. Якщо Брюссель поступиться, це може призвести до суттєвого погіршення споживчих стандартів та послаблення захисту довкілля в ЄС, вважають журналісти німецьких телерадіокомпаній NDR і WDR, а також газети Süddeutsche Zeitung. Представники руху Greenpeace зазначили, що угода ставить інтереси корпорацій вище інтересів щодо збереження довкілля і захисту споживачів.

Максим Сидоржевський

Новини

19 Квітня 2024

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

Розвиток зеленої енергетики підштовхує світовий попит на мідь

ВСІ НОВИНИ ⇢