Ірландія працює над конфіскацією російських активів для передання на користь України

Економіка Новини
Ірландія працює над конфіскацією російських активів для передання на користь України

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів у Києві зустріч зі спікером Верхньої палати парламенту Ірландії Марком Дейлі та спікером Нижньої палати парламенту Ірландії Шоном О’Фарілом, на якій обговорив напрацювання рішень щодо конфіскації російських активів для подальшого передання на користь України.

“Сторони обговорили глобальні виклики, спричинені повномасштабним вторгненням Росії в Україну, зокрема намагання ворога створити продовольчу й міграційні кризи. Глава уряду повідомив, що Україна тісно співпрацює з ООН у гуманітарній сфері, зокрема в питанні постачання їжі, води й ліків на території, які цього гостро потребують. Прем’єр-міністр подякував Ірландії за гуманітарну, фінансову й військову допомогу”, – йдеться у повідомленні уряду за результатами зустрічі.

Шмигаль також порушив питання про розмінування територій України та закликав за можливості надати будь-яку підтримку у цьому напрямі.

“Відголоси цієї війни ми чутимемо ще довго. Але ми маємо докласти максимум зусиль, щоб зберегти людські життя”, – наголосив він.

Зазначається, що під час зустрічі прем’єр поінформував спікерів парламенту Ірландії про роботу над Планом відновлення України.

“Європейська комісія оголосила про створення спеціального трастового рахунку та спеціального плану відновлення України. Ми також працюємо над U24 Recovery Plan. Уже проговорили з нашими партнерами два майбутніх принципи відновлення України: регіональний і параметричний”, – зазначив Шмигаль.

Прем’єр наголосив, що важливим питанням для України є майбутнє членство у ЄС.

“Підтримка України в наданні статусу кандидата й повноцінного членства в ЄС – це дуже важливо для нашого суспільства. Це цивілізаційний вибір нашого народу. Вдячні Ірландії за підтримку й поради, які ви надаєте на шляху нашої євроінтеграції. Переконаний, що вступ України посилить Європейський Союз”, – заявив він.

У свою чергу спікер Верхньої палати парламенту Ірландії Дейлі запевнив, що вони продовжать бути адвокатами підтримки заявки України на членство в ЄС і не сумніваються у позитивному рішенні.

О’Фаріл зі свого боку подякував українському народу за сміливість і зазначив, що Ірландія надалі підтримуватиме українців.

Він також наголосив, що Ірландія працює над конфіскацією російських активів для подальшого передання на користь України.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢