В Китаї скорочується попит на сталь

Металургія Новини
В Китаї скорочується попит на сталь

Попит на сталь в Китаї скорочується через політику місцевого уряду щодо нульової толерантності по відношенню до Covid-19, пише Silk Bridge з посиланням на CNBC.

У травні споживання сталі в Китаї скоротилося на 14% у річному обчисленні, повідомила аналітик S&P Global Commodity Insights Нікі Ванг.

У той же час добове виробництво чавуну, сталі та готової продукції навпаки зростало протягом травня на 1-3% згідно з даними Китайської асоціації чавуну та сталі.

Цей період збігся з наймасштабнішим локдауном у Шанхаї, запровадженим у березні цього року. В результаті, складські запаси виробників металопродукції зросли на 12% рік до року, зазначив аналітик CRU Group Річард Лю. Він вважає, що для повернення до медіанного рівня запасів, який спостерігався останні 5 років, знадобиться щонайменше 2 місяці – за умови, що попит на сталь всередині країни відновиться.

Китайський ринок також зіткнувся зі зростанням постачання дешевшої сталевої заготовки з Росії, додав Пол Лім, провідний аналітик Fastmarkets Asia. Зазначимо, що Росія намагається переорієнтувати частину продажів металу на ринки країн Азії, оскільки втратила доступ до ринків ЄС, США та ін. через вторгнення в Україну.  

Ділову активність у Китаї стримують локдауни, що призводять до регулярних зупинок роботи бізнесу. Зокрема, суворі карантинні заходи, які мали б обмежити спалахи коронавірусу по країні, призвели до зупинки робіт на об’єктах житлового та інфраструктурного будівництва, які є найбільшими споживачами сталевої продукції в Китаї.

У результаті інвестиції в нерухомість за 5 місяців 2022 року скоротилися на 4% рік до року, а продаж житлової нерухомості – на 34,5%, свідчать дані Національного бюро статистики Китаю.

Незважаючи на скорочення попиту з боку споживачів всередині країни, китайські металурги не квапляться сповільнювати виробництво. Наразі доменні печі на багатьох підприємствах працюють на 90% від потужності, зазначає видання, хоча металурги використовують у виробництві залізну руду гіршої якості, що також впливає на обсяги виробництва. Таким чином підприємства тримають агрегати готовими до відновлення попиту.

Також, на думку співрозмовників видання, рівень складських запасів китайських підприємств є досить далеким від критичного, що дозволяє їм і далі працювати на склад. Хоча деякі опитані аналітики вважають, що уряд Китаю може вдатися до адміністративнх заходів для обмеження виробництва сталі. 

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢