Інтерпайп впровадив систему моніторингу викидів

Екологія Новини
Інтерпайп впровадив систему моніторингу викидів

Українська компанія «Інтерпайп» впровадила систему моніторингу викидів парникових газів за європейською методикою. Про це повідомила прес-служба компанії.

“Впроваджена система – більш точна і враховує в десятки разів більше критеріїв, ніж її пострадянська попередниця. В Україні новий підхід щодо системі моніторингу, звітності та верифікації викидів природних газів застосовується з 1 січня 2022 року і є обов’язковою умовою для декарбонізації промисловості”, – зазначає Інтерпайп.

На сучасному сталеплавильному комплексі “Інтерпайп Сталь новою методикою при вимірюванні викидів вуглецю користуються з 2022 року. Вона дає змогу контролювати понад 40 матеріалів та ресурсів.

Нова система дає можливість врахувати значно більше факторів, ніж пострадянська, і зменшує похибку результатів у декілька разів. Вона базується на контролі викидів СО2 усіх матеріальних потоків виробництва – викидів у процесі виплавки сталі, використання феросплавів, вогнетривів, металобрухту та інших ресурсів, необхідних для сталеплавильного виробництва.

Для впровадження нової системи на виробництві організували процес збору даних щодо викидів СО2. До нього залучені й постачальники матеріалів, що стимулює їх також зменшувати викиди СО2 на власних виробництвах.

Плани моніторингу та звітності погоджені в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України, а верифікацію результатів проводять незалежні аудитори. Наразі отримані результати перевершують показники найкращих європейських виробництв – питомі викиди безпосередньо від сталеплавильного виробництва майже вдвічі менші, ніж світовий стандарт в цій галузі, і ледь перевищують 100 кг на тонну сталі.

“Компанія підтримує загальноєвропейську політику щодо скорочення викидів парникових газів. Ми зацікавлені в реальних результатах моніторингу, тому що це – єдиний європейський стандарт, важливий крок до декарбонізації промисловості та одна з обов’язкових умов вступу України до Євросоюзу”, – зазначив Владислав Варнавський, директор з екології та промислової безпеки “Інтерпайп”.

Новини

3 Травня 2024

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

Ferrexpo скоротила викиди вуглецю на 32%

Тарифи на електроенергію швидко та суттєво зростуть – НБУ

Нафтогаз запропонував Туреччині зберігати газ в українських підземних сховищах

ВСІ НОВИНИ ⇢