ДМЗ Ярославського запустив прокатний цех

Економіка Металургія Новини
ДМЗ Ярославського запустив прокатний цех

ПрАТ “Дніпровський металургійний завод” (ДМЗ, раніше – “Євраз-ДМЗ”), що входить до DCH Steel групи DCH бізнесмена Олександра Ярославського, перевів нагрівальні печі прокатного цеху (ПЦ) №1 на природний газ замість доменного через простоювання доменних печей і брак коксового газу.

Згідно з інформацією в корпоративній газеті DCH Steel, з жовтня 2022 року два нагрівальні колодязі ПЦ-1 були переведені на природний газ, а з січня 2023-го на цей енергоносій переведені вже шість печей, задіяних у виробництві.

“Енергоресурс дуже дорогий, тому фокус наведено на постійний контроль витрат природного газу на виробництво однієї тонни продукції по кожному колодязю. У такий спосіб прагнемо відслідковувати, як на питомі витрати газу впливають різні показники: технічний стан обладнання, тривалість повітряних тривог, під час яких метал перебуває понаднормовий час у печі, людський чинник тощо”, – пояснює директор з якості та технології підприємства Юрій Кравченко, якого цитує видання.

За його словами, щодня аналізується ситуація і розробляються оптимальні рішення. Зокрема, у січні цільовий показник використання природного газу досягнуто і є потенціал для його зниження.

“Зрозуміло, що переведення печей на природний газ – вимушене рішення, але в такий спосіб ми забезпечуємо роботою ПЦ-1 і його незалежність від внутрішніх ресурсів, тому що доменного газу немає, а коксового недостатньо через невеликі обсяги виробництва на КХП (коксохімічному підрозділі)”, – констатує Кравченко.

І додав, що доменне виробництво наразі простоює через дефіцит сировини і блокування портів. При цьому прокатні цехи працюють на давальницькій сировині, зокрема перша прокатна кампанія в ПЦ-1 почалася з 18 січня 2023 року.

ДМЗ спеціалізується на випуску сталі, чавуну, прокату та виробів з них. Група DCH 1 березня 2018 року підписала договір про купівлю у Evraz Дніпровського метзаводу.

Рудник “Суха Балка” – одне з провідних підприємств гірничодобувної галузі в Україні. Видобуває залізну руду підземним способом. До складу рудника входять шахти “Ювілейна” та ім. Фрунзе. Фрунзе.

Група DCH у травні 2017 року придбала рудник у групи Evraz.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢