ЄБРР стане власником 35% акцій львівського індустріального парку

Економіка Новини
ЄБРР стане власником 35% акцій львівського індустріального парку

Європейський банк реконструкції та розвитку стане власником 35% акцій львівського індустріального парку М10 та інвестує в нього 24,5 млн доларів. Про це повідомляє пресслужба ЄБРР.

Банк констатує, що повномасштабна війна Росії проти України призвела до перекриття логістичних шляхів в Україну та з неї, а також всередині країни. Невизначеність щодо морських шляхів для імпорту та експорту додає важливості сухопутним маршрутам до та з ЄС через Захід України, а також складським потужностям для товарів.

Відтак ЄБРР ухвалив рішення проінвестувати у львівський індустріальний парк М10, що розробляється компанією Dragon Capital Томаша Фіали (володіє виданням “Українська правда”). М10 розташований за 60 км від українсько-польського кордону та “забезпечить нові промислові та логістичні складські приміщення, необхідні для забезпечення сталої гуманітарної та економічної діяльності в Україні як під час війни, так і в період післявоєнної відбудови”, – кажуть в ЄБРР..

Загальна сума інвестицій становить до 24,5 млн доларів у проєкт загальною вартістю 70 млн доларів. З них до 5,5 млн. доларів буде інвестовано у завершення першого етапу проеєкту. Реалізація Фази 1, перервана повномасштабним російським вторгненням в Україну в лютому, відновилася влітку 2022 року, а завершення будівництва першого складського комплексу площею 14 400 квадратних метрів очікується в другій половині 2023 року.

“Інвестиції ЄБРР у Львівський індустріальний парк заповнюють дефіцит фінансування, спричинений несприятливою ринковою кон’юнктурою, і відповідають позиції Банку щодо України та його загальній реакції на кризу”, – додають у банку.

У жовтні президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо пообіцяла, що ЄБРР виділить до 3 млрд євро у період 2022-23 років, щоб допомогти українському бізнесу та економіці продовжувати функціонувати. У 2022 році ЄБРР спрямував в Україну 1,7 млрд євро та мобілізував ще 200 млн євро через банки-партнери.

Новини

3 Травня 2024

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

Ferrexpo скоротила викиди вуглецю на 32%

Тарифи на електроенергію швидко та суттєво зростуть – НБУ

Нафтогаз запропонував Туреччині зберігати газ в українських підземних сховищах

Інфляція в єврозоні у квітні 2024 року зросла на 2,4%

Зеленський вимагає поєднати захист енергетики та забезпечення українців електрикою

ОЕСР очікує на пришвидшення темпів зростання світової економіки

Туреччина призупинила всю торгівлю з Ізраїлем

ВСІ НОВИНИ ⇢