На європейському ринку не очікується збільшення попиту на алюміній

Металургія Новини
На європейському ринку не очікується збільшення попиту на алюміній

Європейський попит на алюміній залишиться приглушеним у 2023 році після скорочення потужностей приблизно на 1 млн тонн/рік, що сталося в результаті різкого зростання цін на енергоносії та самосанкціонування споживачами російського металу, пише Argus.

Хоча деякі аналітики зараз кажуть, що попит навряд чи повернеться до другої половини року, ринки будуть вразливими, коли це станеться, тому що навіть невелике зростання попиту може виявити дефіцит ланцюга постачання та призвести до швидкого зростання цін і премій.

Стає все більш очевидним, що відкладений попит набагато менший, ніж очікували деякі учасники ринку через зростання замовлень у першому кварталі. Будівельні ринки залишаються пригніченими через війну в Україні та високі відсоткові ставки, тоді як більш широкий будівельний ринок також повертається до довгострокових середніх значень після сплеску минулого року.

Виробництво автомобілів у Європі продовжує падати, незважаючи на зростання виробництва електромобілів, і навіть ринки упаковки запинаються. Незважаючи на те, що мало хто назвав би ринкові умови сильними, вони могли б прокласти шлях до змін у пропозиції, які, як можна було очікувати, матимуть набагато більший вплив у середовищі високого попиту.

Вторгнення Росії в Україну призвело до широкомасштабних санкцій, але донедавна жодна з них не стосувалась російського алюмінію. Це змінилося трохи більше тижня тому, коли США відзначили річницю вторгнення новим пакетом санкцій, торговими тарифами та експортним контролем, включаючи підвищення мит на алюміній, виплавлений або відлитий у Росії.

На американських складах LME немає російського алюмінію, так само як немає угод, які передають російський метал американським покупцям — ринок самосанкціонувався задовго до будь-яких конкретних дій уряду чи промисловості. Це також значною мірою сталося в Європі, де цього року на континент потрапило небагато російського металу, і лише треті сторони продавали його на складах LME.

Це стало можливим через низький попит, що дозволило промисловості відмовитися від значного джерела матеріалу, не замінюючи його повністю та не відчуваючи різких коливань цін у результаті.

“Перебудова поставок відбувається в дуже вдалий час, — сказав один аналітик. — Попит низький, і ви не бачите, щоб російський метал зараз впливав. Європа може обійтися без російського металу, не побачивши значного зростання цін”.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢