Австралійські гірничодобувні компанії намагаються відновити експорт руди до Індії

Металургія Новини
Австралійські гірничодобувні компанії намагаються відновити експорт руди до Індії

Цього тижня прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе очолює державний візит до Індії разом із трьома найбільшими австралійськими компаніями з видобутку залізної руди та міністром ресурсів Мадлен Кінг, повідомляє Argus.

Австралійські гірничодобувні компанії BHP і Fortescue, а також британсько-австралійська компанія Rio Tinto приєдналися до візиту, оскільки вони прагнуть збільшити експорт до Індії. У минулому австралійські фірми намагалися збільшити продажі залізної руди до Індії, яка вважається основним ринком, що розвивається, але їм було важко конкурувати з внутрішніми поставками та з інших виробничих регіонів.

Відповідно до даних Австралійського бюро статистики, наданих GTT, Австралія не постачала залізну руди до Індії в 2022 році. Постачання знизились з 411 тис тонн у 2021 р. з піку в 9,43 млн т у 2018 р.

Індійські покупці були чутливі до цін на залізну руду в минулому, причому пік у 2018 р. збігся з ціною Argus ICX на 62% руду у $60-75/дол. за суху метричну тонну. У 2021 році він становив у середньому 160,06 дол./тонну, а в 2022 році – 120,41 дол.

Австралія є великим постачальником металургійного вугілля в Індію, яка має невеликі внутрішні ресурси коксівного вугілля та менше альтернативних міжнародних постачальників. Індія отримала 45,53 млн тонн австралійського коксівного вугілля у 2022 році, порівняно з піком у 54,25 млн т у 2021 році. Принаймні останнє десятиліття вона була основним напрямком експорту австралійського коксівного вугілля, за нею йде Японія.

Якби Австралія змогла повторити свій успіх у виробництві коксівного вугілля для залізної руди, це зменшило б свою залежність від Китаю, на який припало 84,4% експорту залізної руди Австралії у 2022 році та 81,6% за останнє десятиліття.

В свою чергу Китай шукає альтернативні джерела залізної руди, зокрема через інвестиції в Африку, щоб зменшити свою залежність від поставок з Австралії. Якщо це буде успішно, для Австралії буде важливо шукати альтернативних клієнтів, таких як Індія. Востаннє Argus оцінював 65-відсоткову ціну заліза на рівні 142,40 дол./тонна тонна в Циндао 8 березня, що нижче недавнього максимуму в 146,05 дол.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢