Український ВПК інтегрується до глобальних ланцюжків виробництва зброї

Економіка Машинобудівництво Металургія Новини Транспорт
Український ВПК інтегрується до глобальних ланцюжків виробництва зброї

«Укроборонпром» під час повномасштабної війни, розв’язаної Росією, активізував роботу з інтеграції українського ОПК у глобальний ланцюжок виробництва зброї та військової техніки країн-членів НАТО і вже реалізує низку проєктів разом із компаніями країн-членів НАТО. Про це повідомив гендиректор компанії Юрій Гусєв, передає «Інтерфакс-Україна».

«За час війни ми підписали 33 міжнародні договори з компаніями з 14 країн, що підтримують нас», – сказав він.

Гендиректор зазначив, що для того щоб український ОПК виробляв більше якісної високотехнологічної техніки та озброєння, необхідний трансфер технологій, і щоб відповідати очікуванням партнерів держконцерн наразі здійснює трансформацію в АТ «Українська оборонна промисловість».

Як приклад він навів вимоги американських компаній для створення спільних підприємств, Гусєв пояснив, що на відміну від концерну АТ «із відповідним корпоративним управлінням, комплаєнсом, антикорупційною політикою» може бути таким партнером.

«Наша мета – це залучення інвестицій, технологій та інтеграція українського ОПК у глобальний ланцюжок виробництва зброї та військової техніки країн-членів НАТО – насамперед, звісно, США, Великої Британії, Франції, Німеччини. З низкою країн ми підписали договори та договори про спільну діяльність. Кілька проєктів уже реалізуємо разом із компаніями країн-членів НАТО», – наголосив гендиректор «Укроборонпрому».

За його словами, спільні виробничі проєкти за межами України пов’язані з тим, що на території НАТО безпечно виробляти зброю, а заводи в Україні перебувають під постійним прицілом.

«Ми працюємо над тим, щоб заводи перебували в безпечних місцях і відповідно поглиблювали кооперацію з міжнародними компаніями», – констатував Гусєв.

Він уточнив, що наразі здійснюється низка партнерських проєктів зі спільного виробництва, зокрема боєприпасів, ідеться про країни-члени НАТО. Зокрема «Укроборонпром» із відповідним агентством Міністерства оборони Чехії уклав угоду про спільний кластер.

«На найвищому рівні між нашим президентом і прем’єр-міністром Чехії обговорено питання консолідації зусиль щодо нарощування виробництва зброї, боєприпасів, ремонту техніки», – зазначив Гусєв.

«Але також вітаємо готовність окремих відомих європейських компаній говорити про те, що в майбутньому будуть побудовані заводи саме в Україні з урахуванням усіх заходів безпеки», – додав голова «Укроборонпрому».

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢