На світовому ринку знизились ціни на металобрухт

Металургія Новини
На світовому ринку знизились ціни на металобрухт

Будь-яке відновлення азіатських цін на брухт чорних металів у найближчій перспективі значною мірою залежатиме від цін на сталь у Китаї та темпів скорочення запасів після офіційного свята наступного тижня, пише Argus.

Контейнерний індекс брухту чорних металів Argus HMS 1/2 80:20 — провідний лідер торгівлі морським брухтом в Азії — впав на 70 дол. США за тонну з 15 березня до 365 дол. т до 355 дол./т.

Імпортні ціни на HMS 1/2 80:20 cfr В’єтнам впали до 430 доларів США/т 21 квітня з 460 доларів США/т 17 березня, але очікується, що цього тижня вони впадуть набагато ближче до 400 доларів США за тонну або навіть нижче з пропозиціями з Австралії, надісланими на початку цього тижня, близько 405 доларів США за тонну.

Значна пропозиція дешевої морської сталевої заготовки, особливо з Індонезії в березні та Росії та Китаю в квітні, слабкий попит на сталь у будівельному секторі та невизначеність у світовій економіці були основними факторами падіння цін на брухт за останні шість тижнів. Існували очікування, що високий попит на сталь у США та ціни, які призвели до зростання внутрішніх цін на металобрухт у США на 100 доларів США за валову тонну у березні, можуть обмежити подальше зниження цін на металобрухт, що перевозиться морем в Азії.

Але будь-яка підтримка з боку цін на металобрухт у США стає все менш імовірною, оскільки ціни на застарілий брухт у квітні впали на 20-30 доларів США за тонну, а в травні очікується падіння на 30-50 доларів США за тонну.

Існує також загальна думка, що ціни на сталь у США досягли свого піку і незабаром почнуть падати. Щотижнева оцінка Argus для гарячекатаної рулони (HRC) франко-завод Середнього Заходу США становила 25 квітня 1278,68 дол./т, падіння на 16,54 дол./т за тиждень.

26 квітня стало відомо, що сталеву заготовку продавали Тайваню за ціною 525 дол. США за тонну CFR, що означає, що, виходячи з орієнтовного розкиду брухту до заготовки, коротко- та середньострокова цільова ціна тайванських металургів можливо зараз перемістилась приблизно до 345 дол. США/т cfr.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢