Потреба в модернізації інфраструктури портів на Дунаї становить 120 млн дол – Кубраков

Економіка Новини Точка зору
Потреба в модернізації інфраструктури портів на Дунаї становить 120 млн дол – Кубраков

Потреба в модернізації та оновленні інфраструктури портів на Дунаї становить 120 млн доларів. Про це заявив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков в ході візиту на Одещину спільно з Послом США Бріджит Брінк, директором Місії USAID в Україні Джеймсом Хоупом, Генеральним директором Секретаріату Дунайської Комісії Манфредом Зайтцем та представником генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Аланом Бароном, пише ЦТС.

Посадовець зазначив, що Дунайські порти є стабільним шляхом для експорту продукції, зокрема і аграрної.

Наразі здійснені днопоглиблювальні роботи в портах Ізмаїл та Рені, відновлені всі паспортні характеристики портів та каналів. Прохідна осадка складає 6,5 м. В морських портах Ізмаїл та Рені підготовлена необхідна інфраструктура та організована перевалка нових вантажопотоків – контейнерів, наливних, зернових та інших вантажів.

“Разом партнерами обговорили перші результати запуску додаткових портових потужностей: розпочата експлуатація більше 20 нових морських терміналів; опрацьовані нові технології перевантаження з використанням плавкранів, мобільних перевантажувачів, ліхтерів, суден-накопичувачів у якості плавучих складів, інших засобів; побудовані нові тимчасові склади, обладнані ваги, лабораторії тощо. Відновлено залізничне сполучення – дільниця Басарабяска – Березино, якою вантажі можуть відносно швидко дістатись портів”, – підкреслив Куброков.

Також продовжується робота над сполученням пункту Джурджулешти на україно-молдовському кордоні та румунського порту Галац. Усе це дозволило в минулому році перевалити понад 16 млн тон вантажів. Це втричі більше, ніж довоєнний максимум. “У поточному році ми плануємо обробити щонайменше 20 млн тон через річку Дунай”, – додав він.

За словами посадовця, попри те, що сьогодні порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ задіяли майже усі наявні потужності для перевалки вантажів, потенціал для подальшого розвитку є. А саме: модернізація та оновлення інфраструктури портів, залучення інвестицій для будівництва нових терміналів і днопоглиблення.

“Потреба в інвестиціях складає не менше 120 млн доларів”, – підсумував віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Новини

17 Травня 2024

Після підвищення температури вдасться припинити відключення

Сентравіс поставить 50 тонн пічних труб на американський ринок

Австрія створила фонд на 500 млн євро для підтримки експорту в Україну 

16 Травня 2024

Thyssenkrupp скоротила квартальний збиток майже утричі

Суха Балка оновлює обладнання шахти Ювілейна

Туреччина відправляє до ЄС російську нафту, видаючи її за свою

Порт Констанца отримає інвестиції у розмірі 130 млн євро

Thyssenkrupp повідомила про збитки

Байден збільшив мито на китайські сонячні панелі

В Україні ввечері знову обмежать електроенергію для промислових споживачів

Окупанти обстріляли одну з шахт у Донецькій області

Концерн Rheinmetall побудує в Україні підприємство з виробництва ППО 

Відключення електроенергії триватимуть до вересня і точно будуть зимою

Наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії

У світі продовжує зростати попит на викопне паливо

Відвантаження плоского прокату за кордон зросло на 87,6%

ВСІ НОВИНИ ⇢