Турецьки виробники сталі очікують, що виробницто та експорт стабілізуються з червня

Економіка Металургія Новини
Турецьки виробники сталі очікують, що виробницто та експорт стабілізуються з червня

Виробництво сирої сталі в Туреччині знизилося на 18,6% у річному порівнянні в березні цього року до 2,7 млн. тонн. У період із січня до березня цього року Туреччина виробила 7,4 млн. тонн сирої сталі, що на 21,5% менше, ніж минулого року, повідомляє портал Steel Orbis з посиланням на заяву Турецької асоціації виробників сталі.

Турецька сталеливарна промисловість, яка займала 10-те місце у світі з виробництва сирої сталі у перші два місяці, посіла 9-е місце у перші три місяці року з відновленням виробництва у березні.

Таким чином, очікується, що втрата видобутку внаслідок землетрусів 6 лютого буде повністю компенсована у другому півріччі.

У березні споживання сталевої продукції в Туреччині зросло на 33,7% до 3,4 млн. тонн, тоді як у першому кварталі цього року споживання готової сталі в країні збільшилося на 4,9% до 8,9 млн. тонн у річному порівнянні.

У березні експорт сталі із Туреччини скоротився на 52,8% до 810 600 тонн, а вартість цього експорту знизилася на 54,3% до 725,1 мільйона доларів у річному порівнянні. За перші три місяці цього року експорт сталі з країни скоротився на 48,3 відсотка до 2,2 мільйона тонн, а вартість цього експорту впала на 51,5% до 1,9 млрд доларів у річному порівнянні.

У березні імпорт сталі до Туреччини збільшився на 42,9% до 1,7 мільйона тонн, а вартість цього імпорту збільшилася на 5,9% до 1,4 млрд доларів у річному порівнянні. За перші три місяці цього року імпорт сталі в країну збільшився на 5,9% до 4,1 млн. тонн, а вартість цього імпорту впала на 16,8% до 3,5 млрд. доларів у річному порівнянні.

У першому кварталі співвідношення експорту сталі Туреччини до імпорту знизилося до 53,9% порівняно з 92,6%, зареєстрованим за період попереднього року.

За даними асоціації, імпорт плоского прокату до Туреччини збільшився на 32,2% у першому кварталі цього року, оскільки Росія та країни Далекого Сходу, які отримують субсидії та експортують за демпінговими цінами, зосередилися на турецькому ринку, а введення імпортних мит на плоский прокат було відкладено. . Це збільшення призвело до збільшення дефіциту зовнішньої торгівлі турецької сталеливарної промисловості та зниження співвідношення експорту до імпорту, що викликало побоювання, що імпорт плоского прокату збільшиться, а дефіцит зовнішньої торгівлі сталлю продовжить зростати у травні.

Асоціація прогнозує, що турецька сталеливарна промисловість відновить свою конкурентоспроможність за рахунок зниження цін на природний газ та електроенергію, що використовуються в галузі, що виробництво та експорт поступово покращаться у травні та стабілізуються у червні.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢