Європейські ціни на газ впали до найнижчого рівня за майже два роки

Новини ТЕК
Європейські ціни на газ впали до найнижчого рівня за майже два роки

Газові сховища заповнені приблизно на 66%, що значно перевищує історичний середній рівень. При цьому виробнича діяльність скоротилася найшвидшими темпами з часів пандемії. Про це пише галузеве видання enkorr з посиланням на Bloomberg.

Європейські ціни на природний газ ще більше впали до найнижчого рівня за майже два роки, оскільки перспективи попиту в регіоні залишаються похмурими, повідомляє агентство.

Еталонні ф’ючерси впали на 2,1% після попереднього зростання в середу. Слабкий промисловий попит і більш заповнені, ніж зазвичай, газові сховища тиснули на ціни протягом кількох тижнів поспіль, викликаючи питання про те, наскільки вони можуть знизитися до того, як виробники переоцінять потреби в постачанні.

Європа прямує до найтепліших місяців року із запасами, заповненими приблизно на 66% — значно вище середнього історичного показника, — що свідчить про те, що вона перегорнула сторінку найгіршої енергетичної кризи. Але оскільки економічна активність ще не відновилася, незважаючи на зниження цін на газ, є певні побоювання, що пропозиція на ринку може перевищити попит наступного місяця — особливо після того, як спроби заправки сховищ почнуть сповільнюватися, що потенційно призведе до обмеження виробництва.

Індекс, що відстежує виробничу активність у єврозоні, цього місяця скоротився найшвидшими темпамивідтоді, як пандемія закрила заводи три роки тому, загрожуючи підірвати імпульс економіки загалом. Водночас індекс відносної сили — технічний індикатор того, як швидко ціни ростуть або падають, — показує, що ф’ючерси на газ були перепродані останніми днями.

Трейдери все ще розглядають можливість збільшення споживання газу в найближчі тижні, якщо погода стане спекотнішою. Це може означати більшу витрату палива для живлення кондиціонера. Також у центрі уваги ризики майбутньої зими.

«Рухаючись уперед, те, що станеться з цінами в зимові місяці, буде ключовим», — сказав Оле Слот Хансен, керівник товарної стратегії Saxo Bank A/S.

О 10:22 ранку в Амстердамі нідерландський газ за перший місяць, еталонний показник Європи, знизився на 1,3% до 28,78 євро за мегават-годину. Еквівалентний британський контракт також відхилився.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢