Україна виконала дві умови для початку переговорів про вступ до ЄС

Економіка Новини
Україна виконала дві умови для початку переговорів про вступ до ЄС

Цього тижня Євросоюз представить доповідь, у якій буде визнано виконання Україною двох із семи умов для початку переговорів про членство в ЄС, а також буде відзначено досягнутий країною прогрес, незважаючи на воєнні дії, повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерела в структурі Євросоюзу.

“Цього тижня в доповіді Європейського союзу буде сказано, що Україна виконала дві з семи умов для початку переговорів про членство, повідомили два джерела в ЄС, водночас виконавча влада блоку має намір наголосити на прогресі, досягнутому, незважаючи на війну, спричинену вторгненням Росії”, – ідеться в повідомленні агентства.

Як зазначається, два високопоставлені чиновники ЄС, які ознайомилися з доповіддю, сказали, що Україна вже виконала два критерії. Один із чиновників стверджував, що вони стосуються судової реформи і закону про ЗМІ, і додав, що основна увага в доповіді приділяється позитивним моментам.

“Прогрес є. Доповідь буде помірно позитивною”, – сказав співрозмовник, який говорив на умовах анонімності. “Йдеться не про прикрашання дійсності, а про визнання прогресу, наприклад, були видатні антикорупційні справи”, – цитує слова чиновника Reuters.

Також агентство пише, що ще один представник Євросоюзу, знайомий із рекомендаціями ЄС Україні щодо верховенства закону, додав: “Стосовно реформ, то це буде наполовину повна склянка, ми б ніколи не прийняли негативного тону щодо України зараз. У реформах судової системи спостерігається певний прогрес, хоча є ще ключові реформи, які необхідно провести. Не все задовільно”.

Звіт, який було названо проміжним оновленням перед більш офіційною оцінкою в жовтні, буде презентовано 27 національним посланникам ЄС у Брюсселі в середу, а потім на зустрічі міністрів у справах Європи в Стокгольмі в четвер, повідомляє Reuters.

Зазначається, що в Брюсселі висунули сім умов – зокрема щодо судової реформи та припинення корупції – для початку переговорів про вступ України в ЄС. У Києві закликали почати переговори про вступ уже цього року.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢