ЄС збільшив імпорт г/к та х/к рулону

Металургія Новини
ЄС збільшив імпорт г/к та х/к рулону

Імпорт гарячекатаного рулону (HRC) до ЄС різко зріс у травні, згідно з даними Global Trade Tracker, причому всі основні постачальники збільшили обсяги розмитнення, повідомляє Argus.

Загальний обсяг імпорту зріс на 42% в річному обчисленні до 1,1 млн т, що майже на 30% більше, ніж у квітні. Зростанню сприяло збільшення поставок переважно з Азії після того, як слабкі економічні умови в регіоні спонукали продавців переорієнтуватися на ринок ЄС, де ціни повільно реагували на падіння світових котирувань.

Індія була найбільшим постачальником – 174 тис т, що на 8,6% більше, ніж місяць тому, за нею слідував В’єтнам з обсягом поставок 161 тис т. Це був найбільший місячний обсяг за всю історію спостережень, причому імпорт зріс майже втричі за місяць і за рік. В’єтнамські заводи відвідали європейських покупців у першому кварталі цього року, що спонукало нових покупців розміщувати пробні замовлення.

Тайвань також збільшив свої поставки до ЄС: у травні було імпортовано 128 тис т, що на 66% більше, ніж за місяць, і на 39% більше, ніж за рік. Японія поставила 117 тис т, а Південна Корея – 92 тис т, що на 24% і 18% більше, відповідно, ніж у попередньому місяці.

Імпорт з Єгипту сягнув 143 тис т, збільшившись на 43% у квітні, тоді як турецькі поставки ХРК помітно скоротилися до 33 тис т у травні, ймовірно, через антидемпінгові мита, а також після лютневого землетрусу, який призвів до скорочення виробництва в Туреччині.

Імпорт холоднокатаного рулону (ХКР) до ЄС також різко зріс – до 250 тис т у травні, що на 38% більше за місяць і на 18% більше за рік. Найбільшими постачальниками були Тайвань, Індія і Південна Корея. Імпорт гарячеоцинкованого прокату (HDG), що відноситься до категорії 4A, склав 408 000 т у травні, що на 5,2% менше, ніж у попередньому місяці.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢