Індійська JSW Steel претендує на частку у Teck Resources

Економіка Металургія Новини
Індійська JSW Steel претендує на частку у Teck Resources

Індійська корпорація JSW Steel планує викупити 20% бізнесу канадської Teck Resources з виробництва коксівного вугілля. JSW Steel оцінює ці акції приблизно $2 млрд, повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Індійська компанія вже обговорює з банками можливість отримання кредитної лінії на цю суму. Bloomberg уточнює, що переговори JSW Steel та Teck перебувають на початковому етапі, тому остаточна вартість активів та інші умови угоди можуть змінитися.

У лютому 2023 р. Teck оголосила про поділ єдиної компанії на дві: Teck Metals для виробництва кольорових металів та Elk Valley Resources (EVR) для операцій, пов’язаних з коксівним вугіллям. Вартість останньої мала скласти $11,5 млрд., трохи більше половини капіталізації Teck на той момент ($22 млрд.).

Плани канадської компанії збудили додатковий інтерес конкурентів. Так, корпорація Glencore на початку квітня запропонувала її керівництву поглинання за $23 млрд. З подібними пропозиціями до Teck звернулися й інші найбільші світові гірничодобувні компанії, такі як Vale, Anglo American, Freeport-McMoRan. Їх умови не були озвучені публічно. Наприкінці квітня керівництво Teck Resources відмінило голосування інвесторів щодо нової бізнес-моделі. Скасування відбулося буквально за кілька годин до зборів, які мали визначити подальшу долю компанії. Цікаво, що вартість її акцій після цієї новини злетіла на 11%.

Як повідомляло тоді видання Bloomberg, правлінню Teck, ймовірно, не вдалося переконати інвесторів у необхідності поділу активів. Тим більше, що протягом усього місяця Glencore старанно рекламувала їм свою угоду на $23 млрд. щодо злиття та аналогічного поділу вже спільного бізнесу на дві компанії.

Крім того, в пресі з’являлася інформація, що Glencore значно підняла ставки і сума угоди до дати голосування помітно зросла (до $8 млрд.). Bloomberg зазначає, що злиття корпорацій є дуже вигідним для інвесторів Teck Resources.

Капіталізація Teck Resources на початок квітня становила близько $23 млрд. У 2022 р. обсяги її виробництва досягли 270,5 тис. т міді, 248,9 тис. т цинку та 21,5 млн. т коксівного вугілля.

Новини

10 Травня 2024

Енергетики продовжили обмеження постачання е/е для промисловості

Уряд вніс зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних

Україна отримає від Німеччини 45 млн євро на відновлення енергетики

Експерти оцінили “податкове” бронювання працівників

Профспілка британського заводу Tata Steel проголосувала за страйк

9 Травня 2024

Укрзалізниця має продавати металобрухт якнайшвидше – Гусак

У інвесторів є попит на системи накопичення енергії – Кудрицький

Жеваго отримав нову підозру по справі банку Фінанси та Кредит

США у березні скоротили експорт металобрухту

Україна шукає в ЄС кошти для підтримки збройової промисловості

Мексика продовжує збільшувати імпорт сталевого прокату

Внаслідок обстрілів з експлуатації виведені дві ГЕС

Укренерго закликає до дбайливого споживання електрики – у системі дефіцит

Voestalpine отримає контрольний пакет італійського виробника зварювального дроту

Велика Британія надала додаткові кошти на підтримку української енергетики

Рада розширила програму пільгових кредитів на виробників зброї

ВСІ НОВИНИ ⇢