Стратегії американських металургів розійшлися у II кварталі

Металургія Новини
Стратегії американських металургів розійшлися у II кварталі

У другому кварталі стратегії американських металургів розійшлися: одні підтримували виробництво і відвантаження на високому рівні, а інші, схоже, дозволили їм знизитися, повідомляє Аrgus.

Американські металургійні компанії Cleveland-Cliffs і Steel Dynamics (SDI) збільшили свої відвантаження в другому кварталі на 15 відсотків і 9,4 відсотка, відповідно, порівняно з попереднім роком.

Cliffs вказала на збільшення обсягів виробництва автомобілів як на причину своїх кращих показників. Велика трійка американських автовиробників – Ford, General Motors і Stellantis – повідомили про зростання продажів у другому кварталі.

Ці тенденції збільшення обсягів поставок сталі автовиробникам і зростання їхніх продажів можуть бути порушені, оскільки три автомобільні компанії ведуть переговори про укладення нового контракту з профспілкою United Auto Workers (UAW) до кінцевого терміну 14 вересня.

Сталеливарні заводи SDI, які в основному виробляють плоский прокат, але також включають стани з виробництва сортового прокату, в другому кварталі працювали на рівні 93%, за винятком результатів нового плоского прокату компанії в Сінтоні, штат Техас, де виникли проблеми.

Це на 2 відсоткові пункти нижче, ніж торік, але значно вище, ніж у інших виробників сталі та в середньому по галузі.

Згідно з даними Американського інституту чавуну і сталі (AISI), загальний коефіцієнт завантаження сталеливарних заводів США залишається на рівні або вище 75% протягом чотирьох місяців.

Техаський завод SDI потужністю 3 мільйони коротких тонн на рік працював на рівні 52% у другому кварталі, перш ніж вийшов з ладу зсувний механізм розливки, що призвело до зупинки електродугових печей (ЕДП) на заводі з 1 по 27 липня. SDI повідомив, що завод був перезапущений 28 липня і має намір досягти рівня завантаження 80 відсотків до кінця року.

Відвантаження для конкурентів Nucor і US Steel впали на 5% і 5,3% відповідно. Обсяги поставок Nucor знизилися через те, що коефіцієнт завантаження сталеливарних потужностей на її заводах з виробництва плоского і сортового прокату на рівні 84% залишився на 1 процентний пункт нижче, ніж у попередньому році. У US Steel коефіцієнт завантаження заводів збільшився, але виробництво перевищило відвантаження на 16 відсоткових пунктів, або більш ніж на 450 тис коротких тон (т).

Що стосується металургійних сервісних центрів, то провідний гравець галузі Reliance Steel and Aluminum очікує, що в третьому кварталі відвантаження збільшиться на 1,5-3,5 відсотка порівняно з попереднім роком, причому більшу частину відвантажень становитиме вуглецева сталь.

Конкуруючий сервісний центр Ryerson очікує зниження відвантажень на 5,1-7% у третьому кварталі порівняно з попереднім роком.

Новини

17 Травня 2024

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

Мінекономіки озвучило параметри програми державного стимулювання індустріальних парків

За останні три місяці світові ціни на мідь зросли майже на 25%

G7 підтримає пропозицію ЄС про передачу Україні доходів від активів Росії

У порту Бельгії запускають плавучу сонячну електростанцію

Ризький порт збільшив перевалку металургійної сировини на 37,2% 

У Кабміні прогнозують продовження торговельного безвізу с ЄС на 2025-2026 роки

Після підвищення температури вдасться припинити відключення

Сентравіс поставить 50 тонн пічних труб на американський ринок

Австрія створила фонд на 500 млн євро для підтримки експорту в Україну 

16 Травня 2024

Thyssenkrupp скоротила квартальний збиток майже утричі

Суха Балка оновлює обладнання шахти Ювілейна

Туреччина відправляє до ЄС російську нафту, видаючи її за свою

Порт Констанца отримає інвестиції у розмірі 130 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢