ArcelorMittal Кривий Ріг знизив виробництво сталі на 57%

Економіка Металургія Новини
ArcelorMittal Кривий Ріг знизив виробництво сталі на 57%

“АрселорМіттал Кривий Ріг” (АМКР) у першому півріччі 2023 року виробив 390 тис. т сталі, що становить 43% від обсягів аналогічного періоду 2022-го. За стабілізації водопостачання меткомбінат зможе вийти на 33-35% завантаження виробничих потужностей. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Інтерфакс-Україна розповів Мауро Лонгобардо, гендиректор АрселорМіттал Кривий Ріг.

Як повідомив Лонгобардо, у першому півріччі минулого року обсяги виробництва сталі на підприємстві становили близько 890 тис. т. На його думку, зіставлення аналогічних періодів поточного та попереднього років невдало для порівняння, оскільки у перші два місяці 2022-го виробництво працювало стовідсотково. У воєнний період обсяги виробництва, у середньому зберігалися одному й тому рівні.

У середині червня поточного року через проблеми із забезпеченням технічною водою після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС меткомбінат знизив виробництво до 15-20% від довоєнного рівня. За словами Мауро Лонгобардо, очікується, що починаючи з другої половини серпня підприємство зможе стабільно і безперервно повернутися до 25-30% завантаження виробничих потужностей, а надалі наростити їх до 33-35%. Пізніше, ймовірно, у четвертому кварталі 2023-го завершиться техобслуговування доменної печі №6 (агрегат було зупинено на капремонт у липні 2023-го, за планом він має тривати 120 діб). Після повернення домни у роботу меткомбінат зможе збільшити виробництво до 50%.

Нагадаємо, що на початку червня “АрселорМіттал Кривий Ріг” призупинив виплавку сталі та виробництво прокату, щоб зменшити споживання води через руйнування Каховської ГЕС та поставив на паузу низку процесів металургійного виробництва. Меткомбінат залишив у роботі лише доменне та коксохімічне виробництва, а також ГЗК.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢