Вагони Дніпровагонмаш пройдуть випробування в Австрії

Машинобудівництво Металообробка Новини Теми дня
Вагони Дніпровагонмаш пройдуть випробування в Австрії

Дніпровагонмаш відправив на випробування в Австрію перші вагони власного виробництва. Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський на своїй сторінці у Facebook.

«Дніпровагонмаш відкриває для себе можливості європейського ринку. Це стане доброю новиною не тільки для підприємства у Камʼянському, а й для десятків його партнерських підприємств, які дають роботу тисячам українців», – написав він.

Д.Кисилевський підкреслив, що Україна здатна самостійно виробляти залізничні вагони практично зі 100% локалізацією. З української руди виплавляється сталь, листовий прокат, з яких надалі виготовляють кузов, візки, підшипники, колісні пари, литво. Окремо всі ці товари вже сертифіковані для реалізації на ринку ЄС. Тож настав час постачати в Євросоюз і цілі вагони, вважає він.

«Перебуваючи на Дніпровагонмаші переконався, що це підприємство – своєрідний індикатор стану справ в українській економіці. Якщо працює промисловість і аграрний сектор, збільшується попит на перевезення і нові вагони. З урахуванням складної ситуації та руйнувань портової інфраструктури, нестабільності роботи зернових коридорів, що вплинуло на зміну усіх логістичних маршрутів, спонукало підприємство опанувати виробництво нових видів вантажних вагонів», – розповів нардеп.

Д.Кисилевський нагадав, що ще в лютому власники Дніпровагонмаш придбали частку у австрійській компанії TransAnt GmbH, ставши таким чином партнером Австрійської залізниці. Результатом цього партнерства є виробництво в Україні вантажних вагонів для вузької європейської колії.

«Держава має максимально сприяти таким проектам, адже кожне замовлення на українські вагони або іншу складну продукцію машинобудування запускає довгий виробничий ланцюжок промислових підприємств. З таких ланцюжків і має складатись модернізована українська економіка з акцентом на переробку, а не сировинний експорт», – резюмував Д.Кисилевський.

Новини

16 Травня 2024

Thyssenkrupp скоротила квартальний збиток майже утричі

Суха Балка оновлює обладнання шахти Ювілейна

Туреччина відправляє до ЄС російську нафту, видаючи її за свою

Порт Констанца отримає інвестиції у розмірі 130 млн євро

Thyssenkrupp повідомила про збитки

Байден збільшив мито на китайські сонячні панелі

В Україні ввечері знову обмежать електроенергію для промислових споживачів

Окупанти обстріляли одну з шахт у Донецькій області

Концерн Rheinmetall побудує в Україні підприємство з виробництва ППО 

Відключення електроенергії триватимуть до вересня і точно будуть зимою

Наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії

У світі продовжує зростати попит на викопне паливо

Відвантаження плоского прокату за кордон зросло на 87,6%

CEO Cleveland-Cliffs переконаний що уряд не схвалить пропозицію Nippon Steel щодо купівлі U.S. Steel

Єврокомісія поліпшила прогноз зростання економіки ЄС у 2024 році

У квітні відвантаження феросплавів зросли вперше з початку року на 209%

ВСІ НОВИНИ ⇢