Обмежена пропозиція підтримала ціни на довгий прокат в ЄС

Металургія Новини
Обмежена пропозиція підтримала ціни на довгий прокат в ЄС

Скорочення виробництва та обмежені можливості імпорту сприяли зміцненню європейського ринку довгого прокату, причому очікується, що ціни зміцняться на тлі очікуваного зростання цін на енергоносії в найближчі місяці.

Щотижневі оцінки якості італійської арматури і катанки Argus залишалися незмінними і становили €565/т на умовах франко-завод і €580/т з доставкою.

В Італії рівні продажів арматури були встановлені в основному в діапазоні €300-310/т франко-завод за базовими цінами і €560-570/т франко-завод з урахуванням надбавок за розміри. Але металургійні заводи орієнтувалися на ціни не нижче €330/т франко-завод за базовими цінами або €590/т франко-завод з урахуванням надбавок, сигналізуючи клієнтам про те, що ціни на енергоносії, ймовірно, зростуть у найближчі місяці, тоді як ціни на металобрухт залишаються стабільними на тлі обмежених надходжень сировини. За словами одного з учасників ринку, металургійні заводи підвищили ціни на тлі очікувань, що виробничі витрати будуть зростати, а клієнти поповнюють виснажені запаси, розуміючи, що ціни знаходяться на низькому рівні. Пропозиції катанки волочильної якості коливалися на рівні €570-590/т з доставкою в Італію. Але подальше скорочення виробництва все ще залишається на порядку денному.

Італійські постачальники також отримали певну підтримку з боку сусідніх ринків, оскільки ціни в Німеччині досягли дна, і заводи пропонували арматуру по €600/т з доставкою проти €570-580/т з доставкою в середині вересня. За словами одного з учасників ринку, місцеві заводи в Німеччині продали більшу частину своєї продукції за нижчими цінами, тому зараз вони можуть спробувати підвищити ціни. Пропозиції німецької арматури в рулонах коштували близько 650 євро/т з доставкою на місцевому ринку, але знижки, як вважають, все ще доступні. Невеликі партії арматури були доступні за ціною €640/т з доставкою з німецьких заводів, тоді як виробники в західній частині країни пропонували партії різаної та гнутої арматури вагою 1 000-2 000 т приблизно на €20/т дешевше. За словами одного з трейдерів, в інших регіонах країни ціни на різану та гнуту арматуру були ще нижчими. “Високі відсоткові ставки дуже зашкодили житловому сектору, і наші обсяги продажів знизилися на 50 відсотків порівняно з минулим роком”, – додав він.

Італійська арматура з доставкою до Німеччини пропонувалася за ціною близько €600/т, а арматура в рулонах котирувалася на €620-630/т вище, причому попит, як повідомлялося, дещо покращився. Іспанська арматура все ще доступна на аналогічних рівнях на умовах cfr до північно-західної Європи, а пропозиції до країн Балтії минулого тижня були на рівні €620/т cfr.

У Польщі повідомлялося, що ціни на арматуру на рівні €600/т з доставкою і трохи нижче все ще є досяжними, тоді як пропозиції були схожими на німецькі показники.

Пропозиції італійської арматури на фоб були вказані на рівні 570-580 євро/т фоб, але не змогли залучити покупців, оскільки на ринку були доступні дешевші варіанти. Пропозиції болгарської арматури до Румунії зросли до 610-620 євро/т з доставкою, при цьому на місцевому рівні були вказані дещо вищі ціни.

В імпортному сегменті ціни на алжирський сортовий прокат були зафіксовані на рівні $550-560/т фоб, тоді як єгипетські пропозиції становили $550-560/т фоб для арматури і $565-575/т фоб для катанки. Азійські постачальники продовжували знижувати ціни, пропонуючи сітку на рівні $525-550/т fob, а індонезійський матеріал знаходився на нижній межі діапазону. Але після того, як квота “інших країн” на катанку була швидко заповнена в цьому кварталі, а значні обсяги вже заброньовані на наступний період, деякі європейські покупці звернулися до імпорту катанки з Туреччини, причому в деяких регіонах попитом також користувалася арматура в бунтах. Продажі арматури в бухтах укладалися за ціною $560-580/т фоб з Туреччини до Балканського регіону, а угоди з катанки укладалися за ціною $575-585/т фоб з початку жовтня. В Іспанії ведуться переговори про постачання якісної катанки, а з країн Балтії надходять запити на арматуру в бунтах.

Новини

17 Травня 2024

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

Мінекономіки озвучило параметри програми державного стимулювання індустріальних парків

За останні три місяці світові ціни на мідь зросли майже на 25%

G7 підтримає пропозицію ЄС про передачу Україні доходів від активів Росії

У порту Бельгії запускають плавучу сонячну електростанцію

Ризький порт збільшив перевалку металургійної сировини на 37,2% 

У Кабміні прогнозують продовження торговельного безвізу с ЄС на 2025-2026 роки

Після підвищення температури вдасться припинити відключення

Сентравіс поставить 50 тонн пічних труб на американський ринок

Австрія створила фонд на 500 млн євро для підтримки експорту в Україну 

16 Травня 2024

Thyssenkrupp скоротила квартальний збиток майже утричі

Суха Балка оновлює обладнання шахти Ювілейна

Туреччина відправляє до ЄС російську нафту, видаючи її за свою

Порт Констанца отримає інвестиції у розмірі 130 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢