Світові інвестиції у кліматичні технології впали до найнижчого рівня

Екологія Економіка Новини
Світові інвестиції у кліматичні технології впали до найнижчого рівня

Новий аналіз PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) показав, що приватний ринковий капітал і грантове фінансування стартапів у галузі кліматичних технологій у всьому світі впали до найнижчого рівня за останні 5 років.

З вересня 2022 по вересень 2023 року вони сягнули $65 мільярдів, що на 40% менше порівняно з попереднім аналогічним періодом, повідомляє Bloomberg.

Основними причинами такого зниження в PwC назвали: геополітичні потрясіння; інфляцію; зростання процентних ставок та зниження оцінки. Аналітики наголосили, що ставки для інвестицій у кліматичні технології не можуть бути вищими. Адже світ пережив найбільш аномально спекотний місяць за всю історію спостережень після рекордно спекотного літа.

“Спад ринку означає, що стартапам у галузі кліматичних технологій потрібно набагато більше зосередитися на вирішенні реальних проблем і розумінні “персони покупця”, – сказав керівник компанії SE Ventures Аміт Чатурведі.

Зазначається, що фінансування кліматичних технологій для галузей з найбільшими викидами, зокрема виробництва цементу та сталі, склала лише 14% загальних інвестицій. Найбільше фінансування отримали стартапи у сфері мобільності та виробництва енергії.

В PwC наголосили, що технологія уловлювання, використання та зберігання вуглецю (CCUS) стала єдиною, яка отримала абсолютне зростання інвестицій за останні два роки. Адже промисловість викопного палива вкладає гроші в технологію, яка може продовжити використання нафти, газу та вугілля.

“Хоча нічого з цього не означає, що інвестиції CCUS обов’язково окупляться, зростання попиту та державна підтримка таких проектів можуть додати більшої впевненості потенційним інвесторам у стартапи”, — сказали автори звіту.

В матеріалі пояснили, що попри зниження інтенсивності інвестицій у кліматичні технології, вони склали понад 11% загального інвестиційного ринку стартапів.

Окрім того, до ринку долучаються нові інвестори, а також створюються нові фонди. Американський закон “Про зниження інфляції” (IRA) також забезпечує поштовх завдяки низці грантів і стимулів для галузей промисловості.

Новини

16 Травня 2024

Thyssenkrupp скоротила квартальний збиток майже утричі

Суха Балка оновлює обладнання шахти Ювілейна

Туреччина відправляє до ЄС російську нафту, видаючи її за свою

Порт Констанца отримає інвестиції у розмірі 130 млн євро

Thyssenkrupp повідомила про збитки

Байден збільшив мито на китайські сонячні панелі

В Україні ввечері знову обмежать електроенергію для промислових споживачів

Окупанти обстріляли одну з шахт у Донецькій області

Концерн Rheinmetall побудує в Україні підприємство з виробництва ППО 

Відключення електроенергії триватимуть до вересня і точно будуть зимою

Наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії

У світі продовжує зростати попит на викопне паливо

Відвантаження плоского прокату за кордон зросло на 87,6%

CEO Cleveland-Cliffs переконаний що уряд не схвалить пропозицію Nippon Steel щодо купівлі U.S. Steel

Єврокомісія поліпшила прогноз зростання економіки ЄС у 2024 році

У квітні відвантаження феросплавів зросли вперше з початку року на 209%

ВСІ НОВИНИ ⇢