Американська DFC направить спецпредставника в Україну

Економіка Новини
Американська DFC направить спецпредставника в Україну

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) направить свого спецпредставника в Україну, щоб пришвидшити отримання страхування інвесторами.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністра економіки України Юлія Свириденко за підсумками зустрічі з гендиректором DFC Скоттом Нейтаном, інформує пресслужба Мінекономіки.

“До кінця року DFC обіцяє розпочати фінансування ще декількох важливих проєктів. Також корпорація планує направити в Україну спецпредставника, щоб пришвидшити та полегшити страхування і фінансування інвестиційних проєктів. Він консультуватиме як український, так і міжнародний бізнес щодо співпраці із DFC. Ми сподіваємося, що намір корпорації мобілізувати $1 млрд інвестицій в Україну дуже скоро призведе до реалізації нових проєктів, в тому числі стороною яких можуть бути державні компанії”, – розповіла Свириденко.

За її словами, наразі DFC виявляє інтерес до фінансування та страхування у ключових секторах економіки, зокрема у сфері енергетики.

Свириденко уточнила, що загалом DFC вже підтримала низку проєктів в Україні на суму $400 млн. З них $250 мільйонів виділено для підтримки зусиль українських птахівників і виробників зерна.

DFC також оголосила про укладення двох окремих угод на загальну суму $60 мільйонів з українськими банками для полегшення доступу до фінансування для малого та середнього бізнесу.

Четвертий проєкт стосується гарантій у розмірі $50 мільйонів, які надаються для Глобальної програми фінансування торгівлі Міжнародної фінансової корпорації (IFC).

DFC також оголосила, що надає $25 мільйонів страхування від політичних ризиків для Superhumans Center, некомерційного центру, який працює у сфері протезування та реабілітації людей, поранених під час війни в Україні.

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) є урядовою установою фінансування розвитку Сполучених Штатів. DFC співпрацює з приватним сектором для фінансування вирішення найбільш критичних проблем, з якими сьогодні стикається світ. Корпорація інвестує в різні сектори, включаючи енергетику, охорону здоров’я, інфраструктуру, сільське господарство, малий бізнес та фінансові послуги.

Новини

20 Травня 2024

Заводи в Україні змушені наймати жінок через брак персоналу

За підсумками січня-квітня імпорт довгого прокату в Україну зріс на 9,9%

Мінекономіки представило проєкт оновленого порядку стимулювання для індустріальних парків

Британія запровадила санкції щодо одного з найбільших контейнерних терміналів росії

Ціни на золото встановили новий рекорд

Українські підприємства збільшили імпорт нікелю на 60%

Нікель суттєво здорожчав через заворушення у Новій Каледонії

Британська Liberty Steel вирішує, що робити з трьома своїми заводами

Державні компанії цього року видобудуть близько 15 млрд куб м газу

Україна збільшила імпорт алюмінію на 26%

Підприємства України наростили експорт залізорудної сировини в 2,1 раза

Інвестори очікують від держави рішучих дій для порятунку енергетики 

ЄС зменшив об’єм парникових газів на 5%

Українські підприємства в січні-квітні наростили імпорт цинку на 60%

Наразі немає підстав для підвищення акцизів на пальне – експерт

Експорт товарів з України у І кварталі скоротився на 3% – Держстат

ВСІ НОВИНИ ⇢