Дніпровагонмаш показав рекордний прибуток у 2023 році

Економіка Новини Транспорт
Дніпровагонмаш показав рекордний прибуток у 2023 році

Велике вагонобудівне підприємство України АТ “Дніпровагонмаш” (ДВМ, Кам’янське Дніпропетровської обл.), контрольоване фінансово-промисловою групою “ТАС” бізнесмена Сергія Тігіпка, завершило січень-вересень 2023 року з чистим прибутком 51,09 млн грн, що у 8,3 рази більше, ніж за той самий період 2022 року.

Згідно з оприлюдненою в середу в системі розкриття інформації НКЦПФР проміжної звітності компанії, її чистий дохід від реалізації скоротився на 14,7% – до 724,62 млн грн.

Компанія за січень-вересень наростила валовий прибуток на 18,7% – до 96,9 млн грн, отримавши 53,5 млн грн операційного прибутку (в 4,6 рази більше).

У звіті не наводиться кількість випущених і реалізованих за звітний період вагонів. Серед цінових ризиків для підприємства у звіті, як і раніше, зазначено ризик підвищення цін на комплектуючі, матеріали та енергоносії (матеріальні витрати становлять 80-90% собівартості), і зниження цін на вагони.

“Військові дії, що тривають, невизначеність подальшого розвитку подій, включно з інтенсивністю або потенційними термінами припинення цих дій, можуть істотно вплинути на економічну ситуацію в країні та відповідно на діяльність АТ “Дніпровагонмаш”, – наголошується у звіті.

Як повідомлялося, у першому півріччі поточного року ДВМ отримав 57,85 млн грн чистого прибутку проти майже 25 млн грн збитку за той самий період минулого року, при зростанні чистого доходу на 17,2% – до 578 млн грн.

Таким чином, у третьому кварталі 2023 року компанія отримала 6,76 млн грн збитку проти 31,14 млн грн чистого прибутку в липні-вересні-2022 за умови падіння чистого доходу в 2,4 раза – до 146,61 млн грн.

“Дніпровагонмаш” – одне з провідних підприємств України з проектування та виготовлення вантажних вагонів. Річна потужність виробництва – 9 тис. од.

Як повідомлялося, позачергові збори акціонерів АТ “ДВМ” 25 липня ухвалили рішення про перетворення його на ТОВ “ТАС Дніпровагонмаш”.

У жовтні поточного року у співпраці з австрійськими партнерами в рамках інноваційного проекту TransANT підприємство відвантажило перші полегшені модульні вантажні вагони (MultiBOX), призначені для експлуатації на залізницях Євросоюзу.

Чистий дохід ДВМ за 2022 рік зріс на 77,3% – до 1 млрд 108,7 млн грн, чистий прибуток становив 48,64 млн грн проти збитку 111,3 млн грн роком раніше.

При цьому продажі вагонів зросли на 35% – до 623 од., виробництво – на 21%, до 577 од. Група “ТАС” заснована в 1998 році бізнесменом Тігіпком.

Сфера її бізнес-інтересів охоплює фінансовий сектор (банківський і страховий сегменти) та аптечний, а також промисловість, нерухомість, венчурні проекти.

Новини

16 Травня 2024

Thyssenkrupp скоротила квартальний збиток майже утричі

Суха Балка оновлює обладнання шахти Ювілейна

Туреччина відправляє до ЄС російську нафту, видаючи її за свою

Порт Констанца отримає інвестиції у розмірі 130 млн євро

Thyssenkrupp повідомила про збитки

Байден збільшив мито на китайські сонячні панелі

В Україні ввечері знову обмежать електроенергію для промислових споживачів

Окупанти обстріляли одну з шахт у Донецькій області

Концерн Rheinmetall побудує в Україні підприємство з виробництва ППО 

Відключення електроенергії триватимуть до вересня і точно будуть зимою

Наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії

У світі продовжує зростати попит на викопне паливо

Відвантаження плоского прокату за кордон зросло на 87,6%

CEO Cleveland-Cliffs переконаний що уряд не схвалить пропозицію Nippon Steel щодо купівлі U.S. Steel

Єврокомісія поліпшила прогноз зростання економіки ЄС у 2024 році

У квітні відвантаження феросплавів зросли вперше з початку року на 209%

ВСІ НОВИНИ ⇢