АМКР у наступному році планує збільшити завантаження потужностей до 50%

Металургія Новини Теми дня
АМКР у наступному році планує збільшити завантаження потужностей до 50%

Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” (АМКР, Дніпропетровська обл.) у 2024 році має намір збільшити завантаження виробничих потужностей підприємства з 30% до 50%, повідомляє пресслужба компанії.

“Як найбільший міжнародний інвестор в Україні та найбільше гірничо-металургійне підприємство країни, ми є надійним партнером України і робимо значний внесок в її економіку у воєнний час. У 2024 році ми плануємо збільшити обсяг виробництва і наростити виробничі потужності за рахунок роботи двох доменних печей. Таким чином, завантаження наших виробничих потужностей збільшиться з 30 до 50 відсотків”, – повідомив генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо, приймаючи делегацію посольства ФРН на чолі з послом Мартіном Егером на комбінаті.

При цьому уточнюється, що програма візиту включала в себе обговорення з керівництвом заводу поточного стану підприємства і перспектив його розвитку, а також відвідування доменного виробництва.

За словами Лонгобардо, меткомбінат готовий якнайшвидше нарощувати обсяги виробництва і підтримувати Україну в її післявоєнному відновленні. Для цього на підприємстві зберегли колектив, уникли скорочень, і все виробниче обладнання перебуває в робочому стані, незважаючи на відключення електроенергії та навіть ракетні обстріли.

“Ми також неухильно йдемо шляхом трансформації в компанію, яка послідовно зменшує свій вплив на довкілля. Кілька кроків у цьому напряму вже зроблено, наприклад, закриття застарілих потужностей: коксових батарей №1-2, аглофабрики металургійного виробництва, а також введення в експлуатацію таких сучасних виробничих потужностей, як коксові батареї №5-6”, – наголосив гендиректор.

Своєю чергою, Єгер, обговорюючи повоєнне відновлення України, зазначив, що “коли настане час повоєнної відбудови, важливо не повернути об’єкт у довоєнний стан, а вивести його на сучасний рівень”.

“Ми повинні відбудовувати найкраще. Тим більше що Україна буде членом Європейського Союзу. Я впевнений, що всього цього можна досягти, і ArcelorMittal відіграватиме в цьому процесі важливу та показову роль”, – резюмував посол Німеччини.

“ArcelorMittal Кривий Ріг” – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢