Українська влада докладає зусиль задля відкриття аеропорту Бориспіль

Економіка Новини Транспорт
Українська влада докладає зусиль задля відкриття аеропорту Бориспіль

Українська влада докладає зусиль задля можливості відновлення авіасполучення з Києва та Львова. При цьому основний фокус спрямований на відновлення роботи аеропорту “Бориспіль”. Як пише Інтерфакс-Україна, про це в швейцарському Давосі повідомив заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма.

“Можу сказати, що ми дуже інтенсивно працюємо над відновленням авіасполучення в Україні… Обов’язково зробимо все можливе, щоб це реалізувати”, – сказав він.

На запитання, чи справді зараз розглядається варіант відкриття аеропортів у Києві і Львові, Шурма відповів, що обидва аеропорти розглядають, але водночас “основний фокус” спрямований на “Бориспіль”.

Щодо можливості відновлення авіасполучення влітку 2024 року заступник глави Офісу президента відповів: “Я не хочу називати якісь конкретні терміни… Якби це залежало лише від нас. Можливо, я був би готовий публічно взяти на себе зобов’язання, але думаю, що частка нашої домашньої роботи тут не більше ніж 20%”. При цьому він зауважив, що можливість відновлення авіасполучення в Україні залежить від рішень міжнародних партнерів, незалежних регуляторів (зокрема, європейського авіаційного регулятора IATA), страхових компаній. Крім того, успіх цього рішення залежатиме, зокрема, і від здатності України забезпечити фізичну безпеку польотів.

“Наша команда й військові тісно співпрацюють з ізраїльськими колегами для вивчення їхнього досвіду. Ми абсолютно впевнені, що нам це вдасться”, – розповів Шурма.

“Перед нами стоїть те саме завдання: створити правильні інструменти ризику, щоб авіакомпанії могли літати до Києва, який ми плануємо відкрити”, – резюмував заступник глави Офісу президента.

Нагадаємо, що в листопаді 2023 року відбулося підписання Меморандуму між аеропортом “Бориспіль” та американською інфраструктурною консалтинговою компанією AECOM. Документ передбачає відновлення та модернізацію інфраструктури аеропорту.

В липні минулого року аеропорт відвідала делегація ірландського лоукостера Ryanair. “Розпочалася напружена робота: детально обговорюємо партнерство між авіакомпанією Ryanair та аеропортом “Бориспіль” стосовно заявленого стратегічного плану авіакомпанії щодо швидкого відновлення авіаперевезень, одразу після перемоги України та підтвердження EASA про безпеку польотів в українському небі”, – коментувала тоді візит пресслужба аеропорту “Бориспіль”.

Новини

10 Травня 2024

Європейські металурги побоюються виникнення дефіциту металобрухту

ArcelorMittal розпочала будівництво електродугової печі на іспанському заводі

Україна може повернутись до графіків погодинних відключень електроенергії

Уряд виділяє понад 7 млрд грн на відбудову енергосистеми

Інфляція у квітні уповільнилась до 0,2%

Шмигаль заявив про складну ситуацію в енергетиці і закликав до економії

Виручка від експорту чорних металів наблизилась до 1 млрд дол

Бразилія скорочує експорт чавуну

Морським коридором експортовано 45 млн тонн вантажів

Практика вирішення спорів щодо трансфертного ціноутворення відбувається у несприятливих обставинах – експерт

Україна збільшила імпорт електроенергії на третину, експорт скоротився у 13 разів

Японська J-Power планує здати на металобрухт декілька вугільних блоків ТЕС

У ЄС проведуть повторне розслідування щодо імпорту китайського прокату з полімерним покриттям

В уряді обговорюють можливість підвищення тарифів на електроенергію

Таксі у Вінниці: Зручне та надійне перевезення у місті

Енергетики продовжили обмеження постачання е/е для промисловості

ВСІ НОВИНИ ⇢