Дунайське пароплавство збільшить перевезення залізної руди до 1,5 млн тонн на рік

Економіка Металургія Новини Транспорт
Дунайське пароплавство збільшить перевезення залізної руди до 1,5 млн тонн на рік

ПрАТ “Українське Дунайське пароплавство” (УДП) прагне збільшити перевезення вантажів ГМК. Про це в інтерв’ю USM розповів гендиректор УДП Дмитро Москаленко.

За його словами, є багато факторів, які можуть вплинути на обсяги перевезень — ситуація на ринку зернових, енергоринку та інших ринках, попит на металопродукцію, кліматичний фактор. Найважливішим показником керівник УДП вважає рівень рентабельності. Минулого року до бюджету було сплачено більше коштів, аніж за всю історію пароплавства.

Дмитро Москаленко зазначив, якщо йдеться про середньо- та довгострокову перспективу, УДП має на меті збільшити перевезення залізорудної сировини до 1,5 млн т, аграрної продукції до — 1,4 млн т, мінеральних добрив, будматеріалів, металопродукції — до 300-400 тис. т на рік. “При модернізації нашого самохідного флоту це цілком реальне завдання”, – зазначив він.

За його словами, у поточному році частка продукції ГМК у перевезеннях УДП буде щонайменше 50%. “На Дунаї розміщено кілька великих металургійних комбінатів, які щороку купують мільйони тонн залізорудної сировини. Але за цей обсяг іде боротьба серед перевізників, тому треба давати найкращі умови та перемагати”, – розповів він.

Керівник УДП зазначив, що чим швидше у пароплавства з’являться модернізовані буксири, тим успішніше воно зможе конкурувати. Хоча не все залежить від нас, є й глобальні фактори, про які ми говорили спочатку. Сьогодні європейська економіка, особливо будівельний сектор, через високі відсоткові ставки не в кращому стані. І це впливає на попит на металургійну продукцію, тобто обсяг виробництва”, — пояснив Дмитро Москаленко.

У січні поточного року УДП доставило до Сербії п’ять барж із залізною рудою. Загальний дедвейт каравану становить 9 тис. т. По дорозі назад караван візьме зерно і вирушить у румунський порт Констанца. З Констанци в Україну доставляють міндобрива, будматеріали та інші вантажі.

Новини

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Какие варианты стильных образов можно рассматривать?

Єврокомісія: перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні

Україна подвоїла виробництво військової техніки

Окупанти вантажать руду на судно в Маріупольському порту

На Південноукраїнській АЕС планують збудувати два нові енергоблоки

Металурги Австрії виробили 691 тис тонн сталі

ArcelorMittal може вивести з Британії один зі своїх головних підрозділів

В Україні мають бути регуляторні умови для залучення коштів, необхідних для відбудови мереж уже зараз – експерт

Сьогодні по всій Україні можливі відключення світла

Ворог атакував об’єкти енергетики у шести областях 

ВСІ НОВИНИ ⇢