Австралія збільшує експорт коксівного вугілля

Металургія Новини
Австралія збільшує експорт коксівного вугілля

Експорт металургійного коксівного вугілля з Австралії в грудні продовжив відновлюватися після жовтня і листопада до шестимісячного максимуму завдяки стійкому попиту і збільшенню пропускної здатності суден, повідомляє Argus.

Згідно з даними Австралійського бюро статистики (ABS), загальний експорт коксівного вугілля в грудні склав 14,1 млн т, збільшившись на 9,3% з 12,9 млн т в листопаді, але незначно знизившись на 0,8% в річному обчисленні. Експорт склав 12,1млн.т в жовтні та 11,2млн.т у вересні.

Поставки твердого коксівного вугілля (ГКС) знизилися на 5,5% за рік, але зросли на 2,2% за місяць до 8,78млн т в грудні. Експорт коксівного вугілля до найбільшого покупця – Індії – знизився на тлі зростання цін на коксівне вугілля, але це було компенсовано дворазовим збільшенням експорту коксівного вугілля до Південної Кореї за місяць.

Погодні негаразди продовжували впливати на експорт австралійського коксівного вугілля, а в основних портах зберігалися довгі черги на відвантаження. Але колективні відвантаження вугілля в грудні з Хей-Пойнт, вугільного терміналу Далрімпл-Бей, Еббот-Пойнт і Гладстон зросли на 2,8% за рік і на 1,7% за місяць – до 17,6 млн т.

Загальний австралійський експорт у 2023 році знизився на 5,8% до 151,3млн т, але урядовий сировинний прогноз Офісу головного економіста (OCE) очікує, що експорт коксівного вугілля збільшиться до 174млн т у 2024-25 роках разом зі значним світовим споживанням сталі.

Преміальна ціна Argus на низьковолатильне тверде коксівне вугілля в середньому становила $326,87/т fob Австралія в грудні, що на 2,3% вище за середню ціну в листопаді і на 23% вище в річному обчисленні.

За оцінками Argus, 2 лютого ціна на австралійське преміальне низьковолатильне газове коксівне вугілля становила $319/т fob Австралія.

Поставки напівм’якого та пиловугільного палива (ПВП) у грудні склали 5 млн т, збільшившись на 2,9% за рік та на 16% за місяць. Експорт до найбільшого покупця Японії знизився на 10 відсотків за рік, але зріс майже на 40 відсотків порівняно з попереднім місяцем. Середня експортна ціна австралійського напівм’якого коксівного вугілля в грудні склала $206,65/т, що на 1,7 відсотка вище за місячну, але на 18 відсотків нижче за річну.

Ціна ПВП, оцінена агентством Argus, в середньому становила $187,19/т у грудні, що на 1,2 відсотка нижче за попередній місяць і більш ніж на 26 відсотків нижче за річний показник.

Новини

9 Травня 2024

США у березні скоротили експорт металобрухту

Україна шукає в ЄС кошти для підтримки збройової промисловості

Мексика продовжує збільшувати імпорт сталевого прокату

Внаслідок обстрілів з експлуатації виведені дві ГЕС

Укренерго закликає до дбайливого споживання електрики – у системі дефіцит

Voestalpine отримає контрольний пакет італійського виробника зварювального дроту

Велика Британія надала додаткові кошти на підтримку української енергетики

Рада розширила програму пільгових кредитів на виробників зброї

Міненерго повідомляє про можливі відключення електропостачання для промисловості

Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Ізраїль шукає нові канали імпорту через припинення торгівлі з Туреччиною

З початку року металурги збільшили виплавку сталі майже на третину

НКРЕКП спростила процедуру приєднання генеруючих установок до електричних мереж

У Раді розглядають дві моделі бронювання працівників від мобілізації

Ставки фрахту в Чорному морі впали через зниження темпів експорту

Імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит

ВСІ НОВИНИ ⇢