Законопроєкт про мобілізацію треба доопрацювати, аби не зупинити роботу країни – ЄБА

Економіка Новини
Законопроєкт про мобілізацію треба доопрацювати, аби не зупинити роботу країни – ЄБА

Ключовим завданням влади зараз є створення дійсно працюючих, збалансованих норм мобілізації, які можна виконати, та які не будуть паралізувати роботу частини країни. Тому, на переконання Європейської Бізнес Асоціації, законопроєкт про мобілізацію має бути свідомо доопрацьований, аби не зупинити роботу країни і, зокрема, її економіки. 

“Важливим є питання бронювання працівників для продовження роботи бізнесу. Наразі забронювати критично важливих фахівців чи експертів в компанії особливо складно. При цьому, економічний сектор держави має працювати на повну задля забезпечення потреб держави та армії. Тож з метою формування балансу, задля належного функціонування економіки в країні, важливо додатково передбачити бронювання працівників, які не належать до критично важливих підприємств, але в той же час активно працюють та сплачують податки до бюджету України”, – наголосили у ЕВА. 

Там також нагадали про систему автоматичного бронювання, яка не так давно озвучувалась представниками Уряду, та мала на меті запровадження автоматичного бронювання працівників з урахуванням певних критеріїв. 

“Така додаткова опція до вже передбачених інструментів бронювання критичних співробітників дозволить розширити категорію заброньованого працездатного населення, що матиме позитивний економічний ефект та дозволить як збалансувати економічну ситуацію в країні, так і створити додаткові надходження до бюджету на військові потреби країни”, – резюмували у ЕВА. 

Нагадаємо, раніше у Кабміні запропонували схему, згідно з якою бронювати можна було б лише працівників з зарплатнею від 35 тис грн. Ця схема викликала хвилю критики від експертів та військових як така, що може спровокувати розкол у суспільстві. Крім того, це може призвести до колапсу у найбільших сферах української економіки – аграрній та промисловій, де традиційно зайнято багато працівників, але зарплати менші, ніж вказана Кабміном “стеля”.

Новини

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Какие варианты стильных образов можно рассматривать?

Єврокомісія: перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні

Україна подвоїла виробництво військової техніки

Окупанти вантажать руду на судно в Маріупольському порту

На Південноукраїнській АЕС планують збудувати два нові енергоблоки

Металурги Австрії виробили 691 тис тонн сталі

ArcelorMittal може вивести з Британії один зі своїх головних підрозділів

В Україні мають бути регуляторні умови для залучення коштів, необхідних для відбудови мереж уже зараз – експерт

Сьогодні по всій Україні можливі відключення світла

Ворог атакував об’єкти енергетики у шести областях 

ВСІ НОВИНИ ⇢