Українські трубні підприємства у 2023 році збільшили виробництво на 10%

Металообробка Металургія Новини
Українські трубні підприємства у 2023 році збільшили виробництво на 10%

Трубні підприємства України у 2023 році збільшили виробництво труб порівняно з аналогічним періодом минулого року на 10,2%, до 495,6 тис. Тонн. Про це повідомляє Об’єднання “Укртрубопром”.

За 2023 рік трубні підприємства продемонстрували різноспрямовану динаміку. Зокрема, “Інтерпайп Ніко Тьюб” збільшив випуск безшовних труб на 13,3%, тоді як ТОВ НВО “Трубосталь” – скоротило на 42,5%. НВП з ІІ “Укртрубоізол” наростив виробництво електрозварювальних труб на 43,8%, тоді як “Інтерпайп НМТЗ” – знизив на 53,8%. “Сентравіс” збільшив випуск нержавіючих труб на 11,7%. Виробництво труб ВО “Оскар” знизилося на 30,5%.

Генеральний директор Об’єднання “Укртрубопром” Георгій Польський підкреслив, що за підсумками минулого року трубна галузь України продемонструвала зростання. Це сталося вперше за два роки повномасштабної війни, незважаючи на близькість великої кількості виробничих майданчиків до лінії фронту, а також перебування Нікополя, який зазнає постійних обстрілів, безпосередньо у зоні бойових дій. Однак, обсяги виробництва у минулому році становлять лише 70% від рівня 2021 року.

Він переконаний, що результати за підсумками року могли б бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги. Китайська трубна продукція просто “заповнила” український ринок як у приватному сегменті, так і на тендерах державних компаній.

“Саме тому ми з великою наснагою сприйняли створення Всеукраїнської платформи “Зроблено в Україні”, за рахунок якої може відбутися зміна державної економічної політики. Завдяки цьому майданчику для постійного прямого діалогу держави та бізнесу буде вирішена ганебна проблема проникнення імпорту, у тому числі на державні тендери. При цьому підтримка українського виробника стане одним із ключових пріоритетів уряду та парламенту, що зміцнить обороноздатність України у військових умовах”, – резюмував Г.Польський.

Новини

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Єврокомісія: перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні

Україна подвоїла виробництво військової техніки

Окупанти вантажать руду на судно в Маріупольському порту

На Південноукраїнській АЕС планують збудувати два нові енергоблоки

Металурги Австрії виробили 691 тис тонн сталі

ArcelorMittal може вивести з Британії один зі своїх головних підрозділів

В Україні мають бути регуляторні умови для залучення коштів, необхідних для відбудови мереж уже зараз – експерт

Сьогодні по всій Україні можливі відключення світла

Ворог атакував об’єкти енергетики у шести областях 

У квітні продаж електромобілів збільшився у 2 раза

ВСІ НОВИНИ ⇢