Аварійні відключення електроенергії тривають у чотирьох областях

Новини ТЕК
Аварійні відключення електроенергії тривають у чотирьох областях

Диспетчерський центр “Укренерго” дав команду на включення побутових споживачів в усіх областях, крім Харківської, Одеської, Хмельницької та Дніпропетровської. У цих регіонах відновлення електропостачання може зайняти деякий час, повідомляє пресслужба оператора енергосистеми НЕК “Укренерго”.

Голова компанії Володимир Кудрицький раніше обіцяв, що обмеження енергопостачання в постраждалих внаслідок найбільшої атаки на українську енергосистему областях буде відновлюватися в три етапи: повернення живлення критичній інфраструктурі, населенню та промисловості.

Він пояснив, що відключення енергопостачання під час обстрілів – це вимушений захід для того, щоб не втратити цілісність енергосистеми.

“Нам потрібно певний час пройти з цими обмеженнями електропостачання в областях, щоб ми могли всіх заживити за резервними схемами та подати всім світло. У нас складна ситуація в Харкові. Ворог намагався уразити абсолютно всі енергооб’єкти, які живлять місто. Роботи триватимуть цілодобово, поки всім споживачам не буде повернуте енергопостачання”, – наголосив Кудрицький.

За даними “Укренерго”, внаслідок масованої атаки по українській енергетичній інфраструктурі вранці 22 березня пошкоджені десятки об’єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК “Укренерго”, мережі обленерго. Найважчою ситуація була в Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Споживання електроенергії було вимушено обмежено в семи областях: Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській. Відновити енергопостачання населенню цих регіонів обіцяють до кінця доби.

Для підтримки безпечної роботи енергосистеми Україна залучала аварійну допомогу з енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі.

Нагадаємо, вранці 22 березня росіяни здійснили одну з наймасштабніших атак по енергетичній системі України. Для цього ворог застосовував близько 90 ракет, та понад 60 дронів. Унаслідок цього є пошкодження ТЕС, енергетичних об’єктів, а у низці областей вже тривають аварійні відключення.

Новини

9 Травня 2024

У інвесторів є попит на системи накопичення енергії – Кудрицький

Жеваго отримав нову підозру по справі банку Фінанси та Кредит

США у березні скоротили експорт металобрухту

Україна шукає в ЄС кошти для підтримки збройової промисловості

Мексика продовжує збільшувати імпорт сталевого прокату

Внаслідок обстрілів з експлуатації виведені дві ГЕС

Укренерго закликає до дбайливого споживання електрики – у системі дефіцит

Voestalpine отримає контрольний пакет італійського виробника зварювального дроту

Велика Британія надала додаткові кошти на підтримку української енергетики

Рада розширила програму пільгових кредитів на виробників зброї

Міненерго повідомляє про можливі відключення електропостачання для промисловості

Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Ізраїль шукає нові канали імпорту через припинення торгівлі з Туреччиною

З початку року металурги збільшили виплавку сталі майже на третину

НКРЕКП спростила процедуру приєднання генеруючих установок до електричних мереж

У Раді розглядають дві моделі бронювання працівників від мобілізації

ВСІ НОВИНИ ⇢