Індія недопостачає металопрокат до ЄС через кризу у Червоному морі

Металургія Новини Транспорт
Індія недопостачає металопрокат до ЄС через кризу у Червоному морі

Збільшення часу доставки, спричинене напруженістю в Червоному морі, може призвести до того, що захисна квота Індії на гарячекатаний рулон в ЄС не буде використана 1 квітня, повідомляє Argus.

Згідно з митними даними, Індія відвантажила до ЄС трохи більше 520 тис тонн гарячекатаного рулону в грудні і січні, і, схоже, весь цей обсяг був розмитнений в рамках квоти на перший квартал. Враховуючи невикористаний тоннаж, перенесений з попереднього кварталу, ця квота становила 574 550 тонн, з яких лише 46 934 тонн наразі не використано.

Це свідчить про те, що матеріал, відвантажений з Індії в лютому, в основному становитиме квоту на квітень-червень у розмірі 294 662 т. Дані відстеження суден показують, що в лютому Індія відвантажила до ЄС 404 582 т плоского прокату, хоча дані не містять деталізації за видами продукції. Теоретично, індійський матеріал може використати третину квоти інших країн у квітні-червні також відповідно до захисних заходів. Ця квота знову швидко заповниться, як це було в останні квартали.

Довший час доставки означає, що більша частина індійського матеріалу, відвантаженого в другій половині лютого – 215 170 т плоского прокату – прибуде після 1 квітня і буде розмитнена або затримана до наступного кварталу: після першого дня будь-який матеріал, розмитнений понад квоту, сплачує пряме мито в розмірі 25 відсотків, тому цілком ймовірно, що частина буде затримана з квітня по червень і розмитнена в рамках липневої квоти.

За даними Kpler, суднам, які огинають мис Доброї Надії, а не проходять Червоним морем, у квітні знадобиться в середньому 45,5 днів, щоб прибути до портів ЄС з Індії. Судна, що прибували Червоним морем у січні, займали приблизно половину цього часу, або навіть менше.

Це означає, що близько 189 000 т лютневих поставок можуть бути розмитнені в рамках квот на квітень-червень 1 квітня, плюс тоннаж, що залишився з поточного періоду, що загалом становить 46 934 т для HRC. Якщо припустити, що весь матеріал, відвантажений у першій половині лютого, – це HRC, то квота не буде переповнена в перший день, навіть якщо врахувати матеріал, що залишився з цього кварталу. Але очікується, що вона буде заповнена пізніше цього місяця.

Новини

9 Травня 2024

Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Ізраїль шукає нові канали імпорту через припинення торгівлі з Туреччиною

З початку року металурги збільшили виплавку сталі майже на третину

НКРЕКП спростила процедуру приєднання генеруючих установок до електричних мереж

У Раді розглядають дві моделі бронювання працівників від мобілізації

Ставки фрахту в Чорному морі впали через зниження темпів експорту

Імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Какие варианты стильных образов можно рассматривать?

Єврокомісія: перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні

Україна подвоїла виробництво військової техніки

ВСІ НОВИНИ ⇢