Rio Tinto інвестує $143 млн для дослідження технології BioIron

Економіка Металургія Новини
Rio Tinto інвестує $143 млн для дослідження технології BioIron

Британсько-австралійський видобувний концерн Rio Tinto інвестує 143 млн доларів у будівництво науково-дослідного центру в Західній Австралії для подальшого дослідження ефективності технології BioIron, що дозволяє отримувати залізо прямого відновлення (DRI). Про це пише ГМК Центр.

Створенню науково-дослідного центру у стратегічній промисловій зоні Рокінгем (на південь від Перта) сприяли успішні випробування інноваційного процесу виробництва DRI на пілотному заводі в Німеччині.

BioIron використовує біомасу та мікрохвильову енергію замість вугілля для перетворення залізної руди з Пілбари на DRI. Процес виробництва сталі з використанням DRI має потенціал для скорочення викидів вуглецю на 95% порівняно з традиційним методом виробництва у доменних печах.

Проєкт передбачає будівництво пілотної установки, яка буде в 10 разів більша від агрегату в Німеччині. Таким чином, інноваційний процес виробництва DRI буде випробувано в напівпромислових масштабах. Потужність сягатиме однієї тонни заліза прямого відновлення на годину.

Завод був спроєктований у співпраці з Ноттінгемським університетом, корпорацією Metso та західноавстралійською інжиніринговою компанією Sedgman Onyx. Виготовлення обладнання розпочнеться цього року, а введення в експлуатацію очікується у 2026 році.

У науково-дослідному центрі працюватимуть близько 30 штатних співробітників, а також буде обладнано приміщення для тестування обладнання, що сприятиме подальшому розширенню технології BioIron, розвитку робочої сили, яка має високу кваліфікацію в галузі декарбонізації сталі, та підтримці університетів і дослідницьких організацій Західної Австралії.

“Світ потребує низьковуглецевої сталі, щоб досягти нульового рівня викидів, і ми працюємо над тим, щоб зробити це реальністю, знаходячи кращі способи перетворення нашої руди з Пілбари на сталь. BioIron – це перша в світі технологія, яка має потенціал відігравати значну роль у майбутньому низьковуглецевої сталі. Цей науково-дослідний центр дозволить продовжити випробування процесу BioIron, продемонструє інноваційний потенціал Західної Австралії і ще раз підтвердить прихильність Rio Tinto підтримці та сприянню декарбонізації сталеливарної промисловості”, – коментує гендиректор залізорудного підрозділу компанії Саймон Тротт.

Новини

16 Вересня 2024

Канада встановить 18% антидемпінгове мито на болгарську арматуру

Сильні повені на Дунаї не вплинули на роботу УДП

Польська JSW знову знизила план видобутку вугілля 

Індійська RINL опинилась на межі зупинки через брак коксівного вугілля

В Україні запрацювала нова програма кредитування бізнесу

Україна експортувала морським коридором товарів на понад $19 млрд

Металургійні підприємства в січні-серпні збільшили валютну виручку від експорту чорних металів до $2 млрд

Україна наростила імпорт міді на 20%, експорт – на 16%

Україна в січні-серпні подвоїла експорт залізорудної сировини

Укрзалізниця від початку року відремонтувала понад 700 км колій

ЕКА підписало перший договір страхування від воєнних ризиків

Глобальні викиди метану стрімко зростають до рекордних показників – вчені

Профільний комітет Ради схвалив законопроєкт про підвищення податків 

Більшість електроенергії в Україні виробляється без викидів вуглецю – Міненерго

Vale проводить перевірку дамби після виявлення поверхневих тріщин

Україна в січні-серпні експортувала чавун переважно до США, Італії та Туреччини

ВСІ НОВИНИ ⇢