EUROFER закликає продовжити обмеження надлишкових сталеплавильних потужностей

Економіка Металургія Новини
EUROFER закликає продовжити обмеження надлишкових сталеплавильних потужностей

Європейський алюмінієвий союз та EUROFER, що представляють алюмінієвий та сталеливарний сектори Європи, опублікували спільну заяву, в якій наголошується на нагальній необхідності досягнення прогресу у переговорах щодо Глобальної угоди щодо сталого розвитку сталі та алюмінію. Вони наголошують на загрозі існування неринкових надлишкових потужностей та проблеми декарбонізації, закликаючи до узгодження політичних підходів між країнами-однодумцями, пише портал Steel Orbis.

З моменту початку переговорів у жовтні 2021 року неринкові надлишкові потужності зберігаються і навіть збільшуються, особливо через розширення потужностей Китаю, що підтримуються державою, в інших регіонах, таких як Південно-Східна Азія, Індія та Близький Схід. Ці ринкові перекоси призводять до зниження цін та зростання витрат, загрожуючи життєздатності алюмінієвої та сталеливарної промисловості.

Для вирішення цих проблем у заяві міститься заклик до створення нових торгових інструментів, таких як загальний режим тарифікації та система моніторингу імпорту. Ці заходи допоможуть впоратися з неринковими надмірними потужностями та запобігти обходу через виробничо-збутові ланцюжки. Високі витрати на “зелений” перехід ще більше знижують конкурентоспроможність цих секторів, тому для скорочення глобальних викидів вуглецю дуже важливо порозумітися з приводу виробничих витрат.

Асоціації закликають політиків приділити першочергову увагу вирішенню проблеми неринкових надлишкових потужностей та активізувати переговори щодо кліматичної складової. У зв’язку з виборами, що наближаються, вони закликають до якнайшвидшого досягнення значущої угоди в інтересах промисловості як ЄС, так і США. Крім того, вони наголошують, що суттєва глобальна угода між ЄС та США могла б вирішити давню суперечку про тарифи по розділу 232, яка негативно вплинула на європейську промисловість.

Пол Восс та Аксель Еггерт, генеральні директори асоціацій European Aluminum та EUROFER відповідно, наголошують на важливості якнайшвидшого досягнення суттєвої угоди для забезпечення стійкості та конкурентоспроможності промисловості з обох боків Атлантики. Асоціації, як і раніше, готові підтримувати подальші переговори та спільні зусилля щодо досягнення цієї важливої ​​угоди.

Новини

27 Червня 2024

Дніпровагонмаш скоротив чистий прибуток в I кварталі 2024 року 

Добудовувати ХАЕС потрібно, але після завершення війни – експерт

Українськім біженцям стане простіше отримати громадянство Німеччини

Кудрицький запевняє, Україна не експортує електроенергію до ЄС

Українським морським коридором за 10 місяців експортовано рекордні 55 млн т вантажів 

Сталеливарний завод в Італії має бути закритий, якщо він загрожує довкіллю – Євросуд

Україна отримала від ЄС черговий транш підримки на 1,9 млрд євро

Європейський суд пропонує закрити метзавод Acciaierie d’Italia з екологічних причин

Україна збільшила виробництво зброї у січні-березні на 25% – Держстат

Іспанія допоможе УЗ впровадити потяги з адаптацією до різних колій

ПАРЄ підтримала посилення санкцій проти російського газу та металургії

Ставки фрахту в Чорному морі відновлюються

Індійська Hindustan Copper має намір відновити роботу двох мідних копалень

Відключення бізнесу від електроенергії на користь населення є популізмом – експерт

В Британії і Франції планують розпочати власне виробництво літію

Данія виділяє додатковий грант для Фонду підтримки української енергетики

ВСІ НОВИНИ ⇢