Зняття обмежень на покупку житла у КНР надало потужної підтримки цінам на руду

Інфографіка Металургія Новини Теми дня

Залізна руда подорожчала після того, як три найбільші міста Китаю послабили обмеження на купівлю житла, що покращило перспективи попиту в найбільшій економіці Азії, оскільки центральний уряд додає стимулів, повідомляє Bloomberg.

Шанхай, Гуанчжоу і Шеньчжень послабили правила, продовжуючи останні зусилля Пекіна, спрямовані на підтримку сектора нерухомості, що перебуває в скрутному становищі. Ф’ючерси в Сінгапурі зросли до найвищого рівня з липня.

Снимок

Залізна руда – один з найгірших сировинних товарів року на тлі уповільнення темпів зростання китайської економіки – відродилася після того, як Пекін почав більш агресивно підтримувати економіку. Центральне місце в цих зусиллях займають ініціативи, спрямовані на виведення ринку нерухомості з багаторічного спаду, який завдав шкоди активності та довірі.

“Заходи зі стимулювання економіки Китаю набагато сильніші, ніж очікувалося, плюс є очікування щодо посилення фіскальних заходів”, – сказав Стівен Ю, дослідник Mysteel. “Ринок чорних металів перебуває в середині традиційного пікового сезону, і запаси арматури швидко розпродаються”, – сказав він, маючи на увазі арматуру, один з найпоширеніших видів металопродукції.

Гуанчжоу стало першим містом першого рівня, яке зняло всі обмеження для покупців житла. Шанхай, фінансовий центр Китаю, та Шеньчжень, південне місто, відоме своєю технологічною індустрією, оголосили, що знижують мінімальний перший внесок за перше та друге житло до 15% та 20% відповідно. Центральний банк Китаю також оголосив у неділю, що дозволить рефінансування іпотечних кредитів.

Залізна руда торгувалася на 9,7% вище на рівні 112 доларів за тонну о 12:50 в Сінгапурі після зростання на 10,6% раніше, що стало найбільшим внутрішньоденним стрибком з вересня 2021 року. Цей стрибок послідував за 11%-ним ралі минулого тижня.

Новини

ЄС має якнайшвидше закрити лазівки для імпорту російських напівфабрикатів – CEO Метінвесту 

У північній Європі збільшились ціни на г/к рулон

Метінвест очікує на пожвавлення світового споживання сталі у 2025 році

У НБУ не бачать підстав для зниження облікової ставки до кінця року

З початку року Японія скоротила експорт металобрухту на 7,4%

Ставки фрахту балкерів з українських портів зросли

Три українських міста отримають плавучі електростанції

Енергоатом замовив захист АЕС від шахедів

Питання економічного бронювання досі дискутується – Марченко

Металурги Франції збільшили виробництво сталі на 50% 

Зняття обмежень на покупку житла у КНР надало потужної підтримки цінам на руду

На онлайн-аукціоні продано бурштину на понад 30 млн грн

Тайвань скорочує імпорт металобрухту

Промвиробництво в Україні в червні 2024 року знизилося на 0,3%

Вантажоперевезення в Україні збільшились на 18% у першому півріччі 2024 року

Данія інвестує понад $628 млн у оборонну промисловість України 

ВСІ НОВИНИ ⇢