Глобальна пропозиція DRI та HBI поступово зростатиме – СЕО Метінвесту

Економіка Металургія Новини
Глобальна пропозиція DRI та HBI поступово зростатиме – СЕО Метінвесту

Глобальна пропозиція заліза прямого відновлення (DRI), гарячекбрикетованого заліза (HBI) й чавуну поступово зростатиме. Про це зазначив генеральний директор групи «Метінвест» Юрій Риженков в ході форуму Siderweb 2024, що пройшов 26 вересня у Віченці (Італія).

Наразі ключові технології виробництва «зеленої» сталі базуються на електрометалургії, де основною сировиною є дефіцитний брухт. Але альтернативним варіантом є змішування брухту з іншими металевими компонентами, такими як HBI, DRI або чавун.

За словами СЕО «Метінвесту», наразі спостерігається зростання попиту на обладнання для перероблення низькоякісного брухту на чистий продукт, щоб знизити дефіцит високосортної сировини. Водночас, якщо раніше таке обладнання мало попит у заготівельників, то нині воно стає все більш звичними для виробників сталі, які використовують його перед початком виплавляння.

«Така тенденція поширюється у всьому світі, це глобальна вимога. Безумовно, згодом зросте доступність DRI, HBI або чавуну. Щодо брухту – зараз він перебуває під тимчасовим тиском, але в майбутньому стане доступнішим», – сказав Риженков.

Зазначимо, що «Метінвест» планує побудувати спільно з Danieli металургійний завод в Італії, який поєднуватиме ефективність, якість та екологічність. Виробництво забезпечуватимуть сировиною криворізьких ГЗК компанії, тож розглядається можливість побудувати завод DRI/HBI в Україні.

Початкова ідея полягала в тому, щоб запустити прокатний завод, який би використовував сляби з «Азовсталі» для виробництва рулонів в Італії. Проте після знищення маріупольського комбінату росіянами проєкт трансформувався в повноцінний металургійний комбінат.

Компанія сподівається завершити роботу над програмною та земельною угодами італійського заводу протягом наступних кількох місяців. Будівництво планується розпочати після узгодження структури фінансування.

Новини

Гетманцев заявив про необхідність підвищення військового збору та ПДВ

Майже 80% українців схвалюють добудову атомних блоків на ХАЕС – соцопитування

У жовтні Росія збільшить експорт нафти із західних портів на 3%

ArcelorMittal підвищив ціни на г/к рулон в північно-західній Європі

Україна та Чехія спільно вироблятимуть артилерійські снаряди

Запоріжсталь у вересні скоротила випуск сталі на 14,3%

Глобальна пропозиція DRI та HBI поступово зростатиме – СЕО Метінвесту

В українську ГТС почали подавати перший біометан – профільна асоціація

Україна локалізує виробництво боєприпасів Switchblade 600

В Україні попит на нові авто у вересні впав на 30%

Індекс виконаних будівельних робіт в Україні зріс на 37,1% 

Британія затвердила нову квоту на імпорт сталі

Україна у вересні скоротила імпорт електроенергії на 7,5%

Запаси газу в українських сховищах досягли 12,4 млрд куб м

СПГ-термінал у Греції забезпечать газом Молдову та Україну

Імпорт товарів в Україну перевищив експорт на понад 20 млрд

ВСІ НОВИНИ ⇢