У ArcelorMittal закликали владу ЄС підтримати план дій для підтримки виробництва сталі

Металургія Новини
У ArcelorMittal закликали владу ЄС підтримати план дій для підтримки виробництва сталі

Генеральний директор ArcelorMittal Europe Герт Ван Поелворд (Geert Van Poelvoorde) закликав ЄС підтримати надзвичайні торговельні заходи, а також твердий план дій для підтримки виробництва сталі в Європі

Виступаючи на святкуванні 20-річчя ArcelorMittal Poland, Ван Поелворде заявив, що європейські виробники сталі перебувають під тиском високих витрат і обсягів субсидованого, дешевого імпорту, що заполонив ринок.

“В результаті європейська сталеливарна промисловість продовжить скорочуватися. Але за наявності правильної політики, що підтримує нас, ми можемо процвітати – і наша галузь може продовжувати залишатися основою європейської промисловості – в нову еру”, – сказав він.

Ван Поелворде закликав Польщу підтримати її у підготовці до головування в Європейській Раді в першій половині 2025 року, зазначивши, що це буде вирішальний час для визначення майбутнього європейської сталі, оскільки буде завершено роботу над законодавством щодо Механізму вуглецевого коригування кордонів.

CBAM визначатиме здатність європейських виробників сталі продовжувати конкурентоспроможне виробництво сталі, а також можливість здійснювати інвестиції, необхідні для декарбонізації, сказав Ван Поелворде.

“Я впевнений, що ми можемо розраховувати на підтримку Польщі у втіленні амбіцій Комісії в ефективну політику підтримки декарбонізації галузі, а також у запровадженні вкрай необхідних надзвичайних торговельних заходів для сталеливарного сектору”.

Перше півріччя 2025 року буде “вирішальним для визначення плану дій Європейської Комісії щодо сталі та металів, Чистої промислової угоди та прийняття рішення щодо заходів, необхідних для створення рівних умов гри в Європі.

“Не буде перебільшенням сказати, що рішення, які Європа та її держави-члени приймуть наступного року, визначать майбутній розмір європейської промисловості та сталеливарної галузі”, – сказав він.

Ван Поелворд зазначив, що ніколи раніше не було місії запропонованого комісара з питань процвітання та промислової політики Стефана Сежурна, яка включала б розробку плану дій щодо сталі та металургії, і ArcelorMittal з нетерпінням чекає на детальний план, щоб зрозуміти, як він буде підтримувати сталеливарну промисловість в Європі.

Новини

Метінвест передав командний пункт для ЗСУ на Донецький напрямок

Держава повернула собі активи порту Південний на 65 млн грн

В Україні можуть ввести податок на посилки до 150 євро

Швейцарія виділить $1,7 млрд на проєкти реконструкції в Україні

Захисники України отримують шанс на нове життя з новими біонічними протезами від мецената Олега Крота

Укрнафта збільшила видобуток після капремонтів свердловин

Промисловість Росії масово провалила імпортозаміщення програмного забезпечення

У ArcelorMittal закликали владу ЄС підтримати план дій для підтримки виробництва сталі

За 9 місяців українські морські порти перевалили 74 млн тонн вантажів

Українські виробники наростили обсяги експорту: гарні показники спостерігаються в металургії

Інфляція в Туреччині становить майже 50%

Внаслідок ворожих атак в Україні знеструмлювались шахти та залізниця

Туреччина збільшує імпорт металобрухту

В наступному році тариф на електроенергію для населення зросте до 7 грн/кв

Польща збільшила експорт товарів до України

США виділили понад 800 млн дол на енергетику України

ВСІ НОВИНИ ⇢