Захисники України отримують шанс на нове життя з новими біонічними протезами від мецената Олега Крота

Економіка Новини Технології

“Фундація Течія”, співзасновником якої є меценат Олег Крот, активно допомагає пораненим військовим, забезпечуючи їх сучасними біонічними протезами. Завдяки цій підтримці, українські захисники отримують шанс повернутися до звичного життя після важких поранень.

Image

Дмитро Гуменюк, прикордонник, втратив руку внаслідок нещасного випадку на тренуванні. Сьогодні він носить біонічний протез і повернувся до служби в Чорнобильській зоні. Завдяки підтримці “Фундації Течія”, Дмитро освоює нові навички та вірить, що сучасні технології допоможуть жити повноцінно.

«Перші дні після операції були складними, я не міг змиритися з втратою руки. Але поспілкувавшись із іншими бійцями, які пережили подібне, зрозумів, що вихід є. Протез дозволяє жити повноцінним життям, і я вірю, що технології йтимуть вперед і робитимуть їх ще кращими», – розповідає прикордонник Дмитро Гуменюк.

Image

Павло Аркатов “Турист”, боєць 46-ї окремої аеромобільної бригади, був поранений під час боїв у Запорізькій області. Втративши руку, він отримав протез від Esper Bionics, фінансований “Фундацією Течія”. Ця допомога дозволила йому знову почуватися комфортно серед людей, і тепер Павло адаптується до протезу, сподіваючись повернутися до професії зубного техніка.

23-річний Богдан з Івано-Франківська втратив руку під час розвідувальної операції. Завдяки біонічному протезу від “Фундації Течія” він повертається до повноцінного життя і планує допомагати іншим пораненим бійцям у їхній адаптації.

Image

Вартість протезування для військових в Україні залежить від виду протеза. Механічні протези можуть коштувати від 1 000 до 5 000 доларів, тоді як сучасні біонічні протези для рук чи ніг, які мають високотехнологічні функції, можуть коштувати від 20 000 до 50 000 доларів або навіть більше. Витрати можуть покриватися державними програмами, благодійними організаціями або фондами, що значно полегшує доступ до таких протезів для поранених військових.

“Фундація Течія” продовжує свою благодійну діяльність, допомагаючи не лише військовим, а й цивільним, які постраждали внаслідок війни, забезпечуючи їх сучасними протезами та підтримуючи їхню реабілітацію. Їхня робота — це внесок у відновлення життя українських героїв і шанс для них повернутися до повноцінного життя.

Новини

Брак сірчаної кислоти може завадити Індонезії збільшувати виробництво нікелю

Держава профінансувала чотири індустріальні парки на більш ніж 200 млн

Метінвест передав командний пункт для ЗСУ на Донецький напрямок

Держава повернула собі активи порту Південний на 65 млн грн

В Україні можуть ввести податок на посилки до 150 євро

Швейцарія виділить $1,7 млрд на проєкти реконструкції в Україні

Захисники України отримують шанс на нове життя з новими біонічними протезами від мецената Олега Крота

Укрнафта збільшила видобуток після капремонтів свердловин

Промисловість Росії масово провалила імпортозаміщення програмного забезпечення

У ArcelorMittal закликали владу ЄС підтримати план дій для підтримки виробництва сталі

За 9 місяців українські морські порти перевалили 74 млн тонн вантажів

Українські виробники наростили обсяги експорту: гарні показники спостерігаються в металургії

Інфляція в Туреччині становить майже 50%

Внаслідок ворожих атак в Україні знеструмлювались шахти та залізниця

Туреччина збільшує імпорт металобрухту

В наступному році тариф на електроенергію для населення зросте до 7 грн/кв

ВСІ НОВИНИ ⇢