«Нафтогаз» захопили люди в масках

Точка зору

15:34 НАК «Нафтогаз України» заявляє, що конфлікт навколо компанії не вплине на поточні розрахунки за газ з ВАТ «Газпром» (Росія).

15:26 У Секретаріаті Президента України заперечують причетність Президента України Віктор Ющенка до подій навколо НАК «Нафтогаз України».

15:22 Міністерство внутрішніх справ України не втручається в роботу співробітників СБУ, які знаходяться у будівлі НАК «Нафтогаз України».

15:16 Перший заступник голови фракції Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді Андрій Кожем'якін заявив, що депутати від БЮТ перебувають на третьому поверсі будівлі НАК «Нафтогаз України» і не підуть звідти доти, поки не буде винесено судове рішення щодо дій працівників підрозділу «Альфа».

15:07 Озброєні співробітники спецслужб залишили будівлю НАК «Нафтогаз України».

14:59 Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов вважає проведення обшуку спецпідрозділом «Альфа» Служби безпеки України в будівлі НАК «Нафтогаз України» і затримання співробітника Енергетичної митниці «цинічною агресією і провокацією».

14:55 Заступник голови НАК «Нафтогаз України» Ігор Діденко розцінює події навколо компанії як «жахливий нігілізм з приводу виконання законів».

14:47 Перший заступник головного бухгалтера НАК «Нафтогаз» Марина Кушнір відправлена в лікарню №12 м. Києва з гіпертонічним кризом.

14:44 Перший заступник голови правління «Нафтогазу» Ігор Діденко заявляє, що дії службових осіб НАК із заволодіння 6,3 млрд кубометрів транзитного газу є законними.

14:37 НАК «Нафтогаз України» підтверджує арешт усього обсягу газу, що знаходиться в підземних сховищах.

14:35 У столичній міліції, працівники якої виїжджали за викликом до НАК «Нафтогаз України», підтвердили, що в офісі компанії працюють співробітники Служби безпеки України.

14:33 Між депутатами від БЮТ і співробітниками Служби безпеки України відбулася сутичка в приміщенні НАК «Нафтогаз України». Депутати намагалися пройти в актовий зал, де проводяться слідчі дії із співробітниками НАК, тоді як співробітники СБУ перешкоджали їм в цьому.

14:24 Близько 18 народних депутатів від БЮТ прибули в будівлю НАК «Нафтогаз України», щоб з’ясувати причини силових дій співробітників СБУ і підрозділу «Альфа» по відношенню до компанії.

14:06 Депутати від БЮТ в кількості близько 20 осіб вирушили до будівлі НАК «Нафтогаз», щоб розібратися з ситуацією, яка склалася.

14:04 Перший заступник СБУ Валерій Хорошковський закликає народних депутатів припинити тиск на розслідування кримінальної справи про розтрату посадовцями НАК «Нафтогаз України» транзитного газу на суму більше 7,4 млрд. гривень.

13:57 Служба безпеки України проводить слідчі дії в «Нафтогазі України».

13:50 У будівлі НАК «Нафтогаз України» біля актового залу на даний момент під охороною 5 озброєних автоматами людей в камуфляжі і масках 8 осіб чекають надання їм оригіналів контрактів купівлі-продажу і контракту на транзит газу, які були підписані 19 січня ц.р. між «Нафтогазом» і «Газпромом».

13:44 В офісі НАК «Нафтогаз України» в Києві співробітники СБУ проводять слідчі дії в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом заволодіння посадовими особами компанії 6,3 млрд. кубометрів природного газу. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

13:40 Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» вважає своє захоплення ретельно спланованою акцією Служби безпеки України за підтримки Президента Віктора Ющенка.

13:37 Прес-секретар НАК «Нафтогаз України» Валентин Землянський не знає, з чим пов'язано захоплення співробітниками спецпідрозділу СБУ «Альфа» будівлі компанії.

13:28 Близько 10 співробітників спеціального підрозділу «Альфа» проникли в адміністративну будівлю НАК «Нафтогаз України» в Києві.

13:26 Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді має намір добиватися звільнення виконуючого обов’язки голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка і першого заступника голови СБУ Валерія Хорошковського.

13:22 Співробітники Шевченківського райуправління міліції Києва виїхали до будівлі НАК «Нафтогаз України» (вул. Богдана Хмельницького, 2) для з’ясування, які невідомі особи силоміць проникли до приміщення компанії.

13:08 Наразі «весь український газ» постановою слідчого заарештований.

13:04 Нарада Президента України Віктора Ющенка з представниками НАК «Нафтогаз» переноситься на невизначений термін.

13:02 «Невідомі вже проникли в приміщення компанії. Вони просто перестрибнули через турнікети, не надавши жодних документів», – сказали в прес-службі. Як повідомило джерело в НАК «Нафтогаз», до будівлі пройшли представники СБУ.

12:51 Невідомі в масках проникли в центральний офіс НАК «Нафтогаз» по вул. Богдана Хмельницького в Києві. Про це повідомили в прес-службі НАК «Нафтогаз». Наразі прес-служба не володіє інформацією щодо мети проникнення невідомих.

Новини

30 Січня 2024

Фонд підтримки енергетики України акумулював понад 400 млн євро

У Німеччині заблоковано роботу найбільших портів через протести

У 2023 році Японія збільшила експорт металобрухту на 10%

JSW Steel Limited очікує відновлення обсягів продажів сталі на внутрішньому ринку

Росія може запровадити плату за викиди вуглецю в 2028 році

НКРЕКП погодила структуру розподілу пропускної спроможності ЛЕП між Україною та Молдовою

Цієї зими уряд збереже пільговий тариф на електроенергію для населення – Шмигаль

На європейському ринку сповільнилась торгівля гарячекатаним рулоном

Уряд працює над вирішенням проблеми необґрунтованих обшуків у бізнесу

Україна збільшила споживання металопрокату більш ніж на 20%

Держборг України збільшився на 34 млрд і встановив новий історичний рекорд

Цього року з держбюджету на відновлення спрямують майже 11 млрд грн

Попит на газ в ЄС спричинить нові інвестиції у викопне паливо на 223 млрд дол – дослідження

Європа витрачає 2% ВВП на боротьбу з промисловим забрудненням

Фонд держмайна залучив від приватизації ще 140 млн гривень

Японія диверсифікує експорт сталі

ВСІ НОВИНИ ⇢