Півфінал скандалу з Луценком

Точка зору

Боротьба міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з німецьким виданням "Bild" за своє чесне ім'я в аеропорту Франкфурту-на-Майні нарешті отримала розв'язку. Однак дуже спірну для самого міністра.

6 червня видання "Bild" видалило зі свого сайту перший матеріал про інцидент в аеропорту Франкфурта-на-Майні за участі міністра Луценка і опублікувало спростування його сина Олександра щодо інформації про виявлення в його крові алкоголю в "3 проміле".

"Народна самооборона" Юрія Луценка поспішила порадувати громадян України таким вирішенням справи. Член депутатської групи Катерина Лук'янова назвала статті "Bild" про Луценка наклепницькими.

"Те, що німецька газета "Bild" виконала рішення суду і опублікувала спростування раніше розміщених матеріалів про інцидент у франкфуртському аеропорту, а також вилучила із інтернет-мережі всі наклепницькі статті на адресу українського міністра та його сина, зайвий раз підтверджує замовницький характер публікації у цій бульварній газетці", – заявила депутат.

"Те, що представники газети та електронного видання "Bild" після судових рішень шукали будь-яких зачіпок, аби уникнути публікації спростування, є не стільки бажанням зберегти обличчя видання перед очима читачів, як сподіванням на те, що організатори цієї провокації проти Юрія Луценка захистять газету своїм авторитетом", – зазначила Лук'янова.

"Цього не сталося. А значить, справжнє джерело витоку пліток про Юрія Луценка вирішило за краще залишитися невідомим", – додала вона.

За словами Лук'янової, депутати "Народної самооборони" мають намір поставити питання про припинення діяльності двох тимчасових слідчих комісій, що були створені для розслідування обставин інциденту за участі Луценка.

Цікаво, що у повідомленні "Народної самооборони" не зазначається, яке саме спростування оприлюднив "Bild", але говориться загально, що "видання опублікувало спростування на раніше розміщені матеріали про інцидент за участю Юрія Луценка".

"Українська правда" перевірила благу вість "Народної самооборони". Виявилося, що на сайті "Bild" опубліковано не спростування видання, а спростування сина міністра внутрішніх справ Олександра Луценка:

На сайті "Bild" від 5 травня 2009 року під заголовком "Надто п'яний! Капітан "Lufthansa" не пустив міністра" на мою адресу було розповсюджено недостовірні дані.

Щодо мене та інциденту в аеропорту у Франкфурті-на-Майні, де я з батьком отримали заборону з боку "Lufthansa" на здійснення замовленого польоту до Південної Кореї, було написано: "У 19 відділку він дихнув і вимірювання показало 3 проміле".

Для цього пояснюю: це твердження не відповідає дійсності. Я не проходив тест на вимірювання вмісту алкоголю і в мене не було "3 проміле".

Київ, 15 травня 2009 року. Олександр Луценко.

Жодних спростувань щодо самого інциденту, поведінки міністра Юрія Луценка, його сина та інших членів української делегації під час затримання поліцією, на сайті не опубліковано.

Крім того, з сайту справді вилучили статтю під заголовком, про який пише син міністра. Водночас на сайті залишилися три інші матеріали про пригоди українського міністра в німецькому аеропорту – їх знайшли читачі форуму "Української правди".

У своєму матеріалі від 6 травня "Bild" писав, що "українці вчинили сварку із правоохоронцями, грубо лаялися, кидали у них своїми мобільними телефонами і билися".

Тоді поліції довелося викликати підкріплення і застосувати силу. Особливо агресивно поводився син міністра. Усі ці дані німецька газета не спростовує.

Проте "Народна самооборона" продовжує називати видання "бульварною газеткою", а його матеріали "замовними" при тому, що непідтвердженим виявився лише один факт.

А таке "спростування" схоже на мовчазне підтвердження правдивості усієї іншої інформації щодо міністра та його сина.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢