Укрметалургпром призупиняє членство у Worldsteel поки там є росіяни

Металургія Новини Теми дня
Укрметалургпром призупиняє членство у Worldsteel поки там є росіяни

ОП “Укрметалургпром” призупиняє членство у Всесвітній асоціації виробників сталі Worldsteel. Про це йдеться у зверненні президента Об’єднання підприємств “Укрметалургпром” Олександра Каленкова до Голови Всесвітньої асоціації виробників сталі (Worldsteel) п. Саджана Джиндала і Генерального директора Всесвітньої асоціації виробників сталі (Worldsteel) д-ра Едвина Бассона.

У зверненні підкреслюється, що війна, яку Росія цинічно іменує “спеціальною операцією”, вже тягнеться більш ніж півтора місяці. За цей час росіяни продемонстрували найгірші сторони їх поведінки, руйнуючи житлові помешкання, лікарні, школи та дитячі садки, знищуючи тисячі ні в чому не винних людей – весь світ шокували їх звірства у Бучі, Бородянці, Краматорську та інших українських містах.

“Укрметаллургпром” зауважив, що багато країн підтримують боротьбу України проти російської агресії не тільки постачанням військової техніки та обладнання, але й санкціями проти російського режиму, а багато міжнародних організацій вирішили негайно призупинити участь Росії у діяльності їх органів.

“Українські металурги сподівалися, що Всесвітня асоціація виробників сталі, як найкрупніша та найбільш поважна світова металургійна спільнота, наслідує прикладу вищезазначених організацій, та призупинить членство російських компаній та асоціацій у своїх лавах – проте, нажаль, представники країни-агресора дотепер приймають участь у заходах Всесвітньої асоціації виробників сталі”, – йдеться в повідомленні.

Тому об’єднання підприємств “Укрметалургпром”, як повноважний представник української металургійної спільноти, не збирається приймати участь у спільних заходах з Росією, і інформує, що з сьогоднішнього дня Об’єднання припиняє свою активність у будь-якому органі Worldsteel допоки російськи асоціації та компанії будуть продовжувати брати участь у діяльності Всесвітньої асоціації виробників сталі. В той же час, кожен з учасників Об’єднання підприємств “Укрметалургпром” прийматиме рішення щодо продовження участі у діяльності Всесвітньої асоціації виробників сталі на свій розсуд, проте, як вже було зазначено вище, “Укрметалургпром” припиняє своє членство у цій асоціації.

“Сподіваємось, що Всесвітня асоціація виробників сталі перегляне свою позицію щодо ситуації, що склалася, та надасть можливість українським та іншим цивілізованим асоціаціям та компаніям повернутися до активної участі у діяльності Всесвітньої асоціації виробників сталі”, – зазначається у зверненні.

Новини

20 Грудня 2023

Видобуток залізної руди в Китаї зріс на 7,1%

Україна залучила грант 150 млн євро від ЄС

ЄС та США домовилися призупинити торговельну війну до березня 2025 року

Українські металурги не встигають підготуватись до СВАМ через війну

Метінвест планує побудувати прокатний завод в Італії

У грудні Україна виробила понад 50 тисяч FPV-дронів

Українська економіка у листопаді зросла на 4%

У ремонт вийшли одразу чотири блоки ТЕС та одна ТЕЦ 

Стабільні тарифи держмонополій пришвидшать темпи відновлення промисловості – Біленький

Попит на нержавіючу сталь в США залишиться практично незмінним

Укрнафта збільшує видобуток нафти

Частка продукції ГМК в структурі перевезень УДП у 2024 році може зрости більш ніж вдвічі

Євросоюз знайшов альтернативи російському газу 

Німеччина купуватиме норвезький газ 15 років

В напрямку портів Великої Одеси суттєво збільшилась кількість вагонів

Німеччина у листопаді скоротила виробництво сталі на 2,4% 

ВСІ НОВИНИ ⇢