Європейські металурги розкритикували плани Єврокомісії щодо відмови від російського газу

Економіка Новини
Європейські металурги розкритикували плани Єврокомісії щодо відмови від російського газу

Європейський союз повинен уникати перебоїв із постачанням газу на даний момент, «поки що альтернативна інфраструктура недоступна», про це заявила асоціація металургійної промисловості ЄС Eurofer.

Асоціація опублікувала заяву у середу у відповідь на презентацію Європейською комісією REPowerEU нового плану щодо зниження залежності від російських копалин видів палива та прискорення переходу до «зеленого» палива.

«Без стратегічних промислових споживачів енергії, таких як сталеливарна галузь, енергетичний перехід не буде успішним. Енергоємні галузі мають бути інтегровані на всіх рівнях розробки політики та політичних дискусій як ключові фактори декарбонізації та незалежності європейської енергетичної системи», — зазначив генеральний директор Eurofer Аксель Еггерт.

«Швидкий доступ сталеливарної промисловості до зеленого водню сприятиме зростанню ринків водню в Європі. Але альтернативні постачання газу, крім постачання з Росії, залишатимуться критично важливими доти, доки не буде доступна воднева інфраструктура за доступними цінами. Нам потрібен перегляд енергетичної стратегії ЄС заради згуртованості, співпраці та міжсекторального діалогу», — додає він.

В останні тижні в ЄС ведуться переговори про заборону на імпорт російської нафти та газу, але влада ще не ухвалила рішення. Незважаючи на широку підтримку прискорення переходу до «зеленої» економіки для обмеження залежності Європи від імпорту викопного палива, джерела також вказують на те, що цілі мають бути реалістичними, щоб їх можна було досягти та реалізувати промисловістю.

«В даний час для сталеливарного сектора не існує водневої економіки чи інфраструктури. Тільки нашій галузі потрібно понад 150 ТВт-год «чистої» електроенергії, половина з яких призначена для виробництва водню, до 2030 року для реалізації 60 низьковуглецевих проектів у ЄС. Ці потреби вдвічі перевищують споживання електроенергії усієї Бельгії», — робить висновок Еггерт.

Новини

24 Грудня 2023

Криворізький залізорудний комбінат знизив виробництво аглоруди на 26,1%

ДТЕК розглядає можливість будівництва міні-АЕС на заміну ТЕС

Загальні інвестиції в інфраструктуру дунайських портів вже склали близько 100 млн дол

В Україні зареєстрували три нових індустріальних парки

Світова виплавка чавуну зросла на 0,1%

23 Грудня 2023

США почали термінові переговори з союзниками про передачу заморожених активів РФ Україні

Загарбники продовжують перешкоджати роботі МАГАТЕ на ЗАЕС

22 Грудня 2023

Порти Великої Одеси обробляють понад 900 вагонів із зерном щодня

Японія зменшила внутрішнє споживання сталі на 3,9%

В Україні за рік підключено понад 1100 нових зелених електростанцій

Румунський виробник сталі збільшує завантаження домни №5

Ворог обстріляв шахту на Донеччині: є загиблі

Уряд продовжив дію пільг на ввезення дронів

Турецькі металурги виробили 30,05 млн тонн сталі

НБУ готує новий механізм врегулювання військових ризиків

У порту Риги запустили регулярний контейнерний потяг 

ВСІ НОВИНИ ⇢