Ірландія працює над конфіскацією російських активів для передання на користь України

Економіка Новини
Ірландія працює над конфіскацією російських активів для передання на користь України

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів у Києві зустріч зі спікером Верхньої палати парламенту Ірландії Марком Дейлі та спікером Нижньої палати парламенту Ірландії Шоном О’Фарілом, на якій обговорив напрацювання рішень щодо конфіскації російських активів для подальшого передання на користь України.

“Сторони обговорили глобальні виклики, спричинені повномасштабним вторгненням Росії в Україну, зокрема намагання ворога створити продовольчу й міграційні кризи. Глава уряду повідомив, що Україна тісно співпрацює з ООН у гуманітарній сфері, зокрема в питанні постачання їжі, води й ліків на території, які цього гостро потребують. Прем’єр-міністр подякував Ірландії за гуманітарну, фінансову й військову допомогу”, – йдеться у повідомленні уряду за результатами зустрічі.

Шмигаль також порушив питання про розмінування територій України та закликав за можливості надати будь-яку підтримку у цьому напрямі.

“Відголоси цієї війни ми чутимемо ще довго. Але ми маємо докласти максимум зусиль, щоб зберегти людські життя”, – наголосив він.

Зазначається, що під час зустрічі прем’єр поінформував спікерів парламенту Ірландії про роботу над Планом відновлення України.

“Європейська комісія оголосила про створення спеціального трастового рахунку та спеціального плану відновлення України. Ми також працюємо над U24 Recovery Plan. Уже проговорили з нашими партнерами два майбутніх принципи відновлення України: регіональний і параметричний”, – зазначив Шмигаль.

Прем’єр наголосив, що важливим питанням для України є майбутнє членство у ЄС.

“Підтримка України в наданні статусу кандидата й повноцінного членства в ЄС – це дуже важливо для нашого суспільства. Це цивілізаційний вибір нашого народу. Вдячні Ірландії за підтримку й поради, які ви надаєте на шляху нашої євроінтеграції. Переконаний, що вступ України посилить Європейський Союз”, – заявив він.

У свою чергу спікер Верхньої палати парламенту Ірландії Дейлі запевнив, що вони продовжать бути адвокатами підтримки заявки України на членство в ЄС і не сумніваються у позитивному рішенні.

О’Фаріл зі свого боку подякував українському народу за сміливість і зазначив, що Ірландія надалі підтримуватиме українців.

Він також наголосив, що Ірландія працює над конфіскацією російських активів для подальшого передання на користь України.

Новини

25 Квітня 2024

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

На півдні Україні окупанти пошкодили обладнання вітрової станції

BHP Group запропонувала купити Anglo American за 38,8 млрд дол

Бразилія запроваджує квоти на імпорт 11 видів сталевої продукції

Україна отримає €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

Данія може інвестувати у портову інфраструктуру України

Три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів

24 Квітня 2024

Байден підписав закон про надання Україні 61 млрд дол підтримки

Україна отримала черговий транш допомоги від ЄС на 1,5 млрд євро

Anglo American зберігає видобуток залізної руди на стабільному рівні

Постачання критично важливих акумуляторних металів задовольняє сьогоднішній попит

ВСІ НОВИНИ ⇢