Запоріжсталь передала військовим медикам обладнання і ліки на 8 млн грн

Економіка Новини
Запоріжсталь передала військовим медикам обладнання і ліки на 8 млн грн

Металургійний комбінат “Запоріжсталь” спільно з Фондом Ріната Ахметова передав медикам Запорізького військового госпіталю хірургічне обладнання й ліки для комплектації операційного відділення на 8 млн грн. Про це повідомляє прес-служба групи Метінвест.

Загальна вартість хірургічних інструментів, медикаментів та обладнання, переданих бізнесами SCM Ріната Ахметова для потреб госпіталю з початку війни, складає 10,5 млн гривень. 

“У ці надважкі часи для нашої країни українці продемонстрували всьому світу, що таке справжня єдність. Заради спільної мети бізнес, громадяни та вся країна загалом об’єдналися в одне ціле, щоб протистояти ворогові. Поки наші лікарі цілодобово рятують життя українців в умовах війни, ми всіляко підтримуємо їх у тилу та забезпечуємо ліками й медичним обладнанням. Впевнений, що ця підтримка допоможе зберегти життя та здоров’я наших захисників і полегшити їх реабілітацію в майбутньому”, – зазначив голова Центру координації гуманітарної місії Метінвесту в Запоріжжі, генеральний директор Запоріжсталі Олександр МИРОНЕНКО.

23 травня Запорізький військовий госпіталь отримав сучасне медичне обладнання для операційного відділення. Запоріжсталь передав лікарні два операційні столи, дві комплексні електрохірургічні системи з необхідними витратними матеріалами, пристрій для візуалізації вен і 1000 одиниць хірургічних аспіраторів. Для комплектування операційного відділення також передано приблизно 17 тисяч одиниць медикаментів. Сукупна вартість придбаного обладнання й ліків становить зо 5 млн гривень. Перелік медичної техніки та ліків для госпіталю був визначений відповідно до потреб закладу, а також у координації з Міністерством охорони здоров’я України.

Додатково в межах гуманітарного проєкту “Рятуємо життя”, заснованого групою Метінвест спільно з ДТЕК у координації з Фондом Ріната Ахметова, госпіталь отримав матеріали для комплектування операційних: приблизно 650 одиниць хірургічних витратних матеріалів та інструментів на суму понад 3 млн гривень.

Нагадаємо, на початку травня Запоріжсталь групи Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова передали медикам Запорізького військового госпіталю обладнання й медикаменти для надання невідкладної медичної допомоги вартістю 2,5 млн грн.

Новини

25 Квітня 2024

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

На півдні Україні окупанти пошкодили обладнання вітрової станції

BHP Group запропонувала купити Anglo American за 38,8 млрд дол

Бразилія запроваджує квоти на імпорт 11 видів сталевої продукції

ВСІ НОВИНИ ⇢