Метінвест від початку війни передав на допомогу країні 1,5 млрд грн

Економіка Новини Теми дня
Метінвест від початку війни передав на допомогу країні 1,5 млрд грн

Від початку російського вторгнення Група Метінвест спрямувала свої ресурси на підтримку України та українців. За 100 днів війни на допомогу українській армії, мирним мешканцям і співробітникам Метінвест виділив понад 1,5 млрд грн. Про це повідомила Група Метінвест.

Зокрема, повідомляється, що з перших днів війни Метінвест і ДТЕК, у координації з Фондом Ріната Ахметова, створили гуманітарний проєкт “Рятуємо життя”. За час його існування з Європи до українських розподільчих центрів вже доставлено понад 3 тисячі тонн товарів першої потреби. Їх отримали майже 57 тисяч людей – діти, люди похилого віку, жінки. Ще 20 тисяч наборів надано сім’ям мобілізованих співробітників та багатодітним родинам.

Сьогодні проєкт “Рятуємо життя” підтримують майже 90 партнерів з Італії, Польщі, Нідерландів, Іспанії, США, Великобританії, Швейцарії, Греції, ОАЕ та інших країн.

У всіх містах присутності компанії, де немає активних бойових дій, волонтери Метінвесту організували пункти приймання гуманітарної допомоги й зібрали понад 100 тисяч кг одягу, взуття і предметів першої потреби.

Компанія передає понад 100 тисяч бронежилетів для оборонців України. Частина захисного спорядження виготовляється із сертифікованої спецсталі власного виробництва. Підприємства Групи опанували випуск сталі для бронежилетів і щотижня виготовляють 20 тонн бронесталі, з якої виробляють близько 2 тисяч бронежилетів.

Метінвест вже передав 500 комплектів бронежилетів і касок Національній гвардії України.

Ще одну тисячу комплектів амуніції спецпризначення вартістю 2,5 млн доларів, що складаються з легких бронежилетів із керамічними плитами, касок і тепловізорів, передано Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

Українські сухопутні війська отримали від Метінвесту понад 60 дронів і 50 комплектів приладів нічного бачення та спецкасок загальною вартістю 10 млн грн.

Серед тих, для кого закуповуються й виготовляються засоби спеціального захисту, – також працівники компанії, котрі боронять Україну на бойових позиціях. Бронежилети і каски вже отримали понад 2 тисячі мобілізованих співробітників підприємств із Кривого Рогу, Кам’янського, Запоріжжя, Покровська й Авдіївки.

Крім того, для допомоги захисникам підприємства Групи разом із партнерами виготовили зі сталі Метінвесту близько 60 тисяч протитанкових їжаків і 20 тисяч шипованих ланцюгів проти колісної техніки.

Новини

23 Грудня 2023

США почали термінові переговори з союзниками про передачу заморожених активів РФ Україні

Загарбники продовжують перешкоджати роботі МАГАТЕ на ЗАЕС

22 Грудня 2023

Порти Великої Одеси обробляють понад 900 вагонів із зерном щодня

Японія зменшила внутрішнє споживання сталі на 3,9%

В Україні за рік підключено понад 1100 нових зелених електростанцій

Румунський виробник сталі збільшує завантаження домни №5

Ворог обстріляв шахту на Донеччині: є загиблі

Уряд продовжив дію пільг на ввезення дронів

Турецькі металурги виробили 30,05 млн тонн сталі

НБУ готує новий механізм врегулювання військових ризиків

У порту Риги запустили регулярний контейнерний потяг 

Ціни на нафту зростають, Brent торгується вище 80 дол/барель

Black Iron оновить пропозицію щодо Шиманівського залізорудного проекту

Єврокомісія відправила в Україну ще 500 електрогенераторів

Санкції зірвали запуск найбільшого у росії заводу з виробництва скрапленого газу

На кордоні з Польщею продовжують стояти майже 4 тисячі вантажівок

ВСІ НОВИНИ ⇢