В Китаї скорочується попит на сталь

Металургія Новини
В Китаї скорочується попит на сталь

Попит на сталь в Китаї скорочується через політику місцевого уряду щодо нульової толерантності по відношенню до Covid-19, пише Silk Bridge з посиланням на CNBC.

У травні споживання сталі в Китаї скоротилося на 14% у річному обчисленні, повідомила аналітик S&P Global Commodity Insights Нікі Ванг.

У той же час добове виробництво чавуну, сталі та готової продукції навпаки зростало протягом травня на 1-3% згідно з даними Китайської асоціації чавуну та сталі.

Цей період збігся з наймасштабнішим локдауном у Шанхаї, запровадженим у березні цього року. В результаті, складські запаси виробників металопродукції зросли на 12% рік до року, зазначив аналітик CRU Group Річард Лю. Він вважає, що для повернення до медіанного рівня запасів, який спостерігався останні 5 років, знадобиться щонайменше 2 місяці – за умови, що попит на сталь всередині країни відновиться.

Китайський ринок також зіткнувся зі зростанням постачання дешевшої сталевої заготовки з Росії, додав Пол Лім, провідний аналітик Fastmarkets Asia. Зазначимо, що Росія намагається переорієнтувати частину продажів металу на ринки країн Азії, оскільки втратила доступ до ринків ЄС, США та ін. через вторгнення в Україну.  

Ділову активність у Китаї стримують локдауни, що призводять до регулярних зупинок роботи бізнесу. Зокрема, суворі карантинні заходи, які мали б обмежити спалахи коронавірусу по країні, призвели до зупинки робіт на об’єктах житлового та інфраструктурного будівництва, які є найбільшими споживачами сталевої продукції в Китаї.

У результаті інвестиції в нерухомість за 5 місяців 2022 року скоротилися на 4% рік до року, а продаж житлової нерухомості – на 34,5%, свідчать дані Національного бюро статистики Китаю.

Незважаючи на скорочення попиту з боку споживачів всередині країни, китайські металурги не квапляться сповільнювати виробництво. Наразі доменні печі на багатьох підприємствах працюють на 90% від потужності, зазначає видання, хоча металурги використовують у виробництві залізну руду гіршої якості, що також впливає на обсяги виробництва. Таким чином підприємства тримають агрегати готовими до відновлення попиту.

Також, на думку співрозмовників видання, рівень складських запасів китайських підприємств є досить далеким від критичного, що дозволяє їм і далі працювати на склад. Хоча деякі опитані аналітики вважають, що уряд Китаю може вдатися до адміністративнх заходів для обмеження виробництва сталі. 

Новини

24 Квітня 2024

Пакистан у березні суттєво збільшив імпорт металобрухту

Сенат США схвалив пакет допомоги Україні на 61 млрд дол

Через недосконалість санкцій російські металурги стали багатшими на $50 млрд

Постачальник китайсьих труб Vorex зриває програму буріння Укргазвидобування

Для відновлення енергосистеми треба запровадити графік підвищення тарифів на електрику – експерт

У березні Україна імпортувала 8,44 тис тонн довгого прокату

Фонд підтримки енергетики України зібрав 410 млн євро

23 Квітня 2024

Уряд виділив додаткові 8 млрд грн на зведення фортифікаційних укріплень

Уряд США спрямував $7 млрд на встановлення сонячних панелей

Україна не виставлятиме газотранспортні потужності на аукціон після завершення договору з рф

Україна примусово забере у росіян 92,67% акцій Енергомашспецсталі

Світове виробництво сталі у березні скоротилося на 4,3%

Європейські металурги скаржаться на бюрократичні затримки з фінансуванням зеленого переходу

Нафтогаз обіцяє ще рік не підвищувати ціну на газ для населення

Європейський парламент продовжив ліберальний режим торгівлі з Україною

У березні відвантаження руди з австралійського Порт-Хедленд збільшились на 29%

ВСІ НОВИНИ ⇢