В I кварталі Інтерпайп скоротив обсяги виробництва

Металургія Новини
В I кварталі Інтерпайп скоротив обсяги виробництва

За підсумками першого кварталу 2022 року EBITDA Інтерпайп скоротилася на 63% рік до року і склала 15 млн доларів США, йдеться в оголошенні компанії про операційні та фінансові результати за перші три місяці року.

Згідно з оприлюдненими даними, виробництво сталі зменшилось на 16% р/р, до 163 тис. тон, труб – на 12% р/р, до 97 тис. т, залізничної продукції – на 43% р/р, до 23 тис. тон.

Продажі знизилися на 10% р/р, до 140 тис. тон. Водночас, як зазначила компанія, дохід від реалізації продукції збільшився на 19% р/р, до 239 млн доларів США.

«Перші два місяці 2022 року кон’юнктура світових ринків була позитивна для Інтерпайп. Проте після 24 лютого, коли Росія вторглась в Україну та здійснила перші ракетні удари, керівництво Компанії вирішило повністю призупинити виробництво», – йдеться у повідомленні, згідно з яким це рішення призвело до зменшення виробництва.

За даними компанії, на погіршення EBITDA окрім втрати обсягів продажів та додаткових логістичних і транспортних витрат через вторгнення додатково вплинуло подорожчання основних сировинних ресурсів: металобрухту, електроенергії та природного газу. Зокрема, у 1 кварталі 2022 року ціна на природний газ в Україні в середньому зросла більш ніж у 6 разів порівняно з минулим роком, зазначила компанія. 

«Наприкінці березня Інтерпайп почав обережно відновлювати відвантаження, з квітня – розпочав поетапний запуск виробництва. У травні запрацював електросталеплавильний комплекс Інтерпайп Сталь, а Компанія почала поступово збільшувати обсяги виробництва та відвантаження готової продукції. Проте, на жаль, Інтерпайп наразі не може повернутись до довоєнних обсягів виробництва, оскільки війна зламала звичні ланцюжки поставок, оскільки чорноморські морські порти України заблоковані, у країні великий дефіцит пального, постійно руйнується транспортна інфраструктура внаслідок ракетних ударів. Нові ланцюги постачання та логістики знаходяться в процесі перебудови та формування», – зазначив т.в.о. генерального директора Інтерпайп Андрій Коротков.

Новини

21 Грудня 2023

Україна посіла 21 місце в рейтингу світових виробників сталі

Україна отримала 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС

БЕБ виявив ухиляння від сплати 65 млн грн мита при експорті металобрухту

У чергах на кордоні з Польщею стоять 4 тисячі вантажівок

УЗ в 2023 році експортувала 63 млн тонн вантажів

Канада погодилася купувати до 1 млн тонн вуглецевих квот на рік

Виробництво сталі в Чехії за 9 місяців скоротилось на 21%

Мексика збільшує споживання сталі, але скорочує виробництво

Енергетики зафіксували найнижчий максимум споживання

ЄС виділять 2,17 млрд євро на модернізацію енергосистем

Японська Marubeni інвестує 4,4 млрд дол у збільшення видобутку міді у Чилі

Протягом січня-листопада італійські металурги знизили випуск сталі на 3%

Німеччина поповнила український Фонд енергетичної підтримки на 88 млн євро

УЗ розмірковує над оптимальною ціною, щоб перевозити вантажівки залізницею

Україна отримала від Японії 950 млн дол на відновлення та соцзахист

США посилять контроль за дотриманням стелі цін на експорт російської нафти

ВСІ НОВИНИ ⇢