В питанні підвищення тарифів УЗ треба шукати розумний баланс – експерт

Новини Теми дня Транспорт
В питанні підвищення тарифів УЗ треба шукати розумний баланс – експерт

Уряд України робить ставку на відродження українського експорту, але це відродження буде неможливим, якщо Укрзалізниця підвищить тарифи на вантажні перевезення і таким чином доб’є логістику. Тому всі учасники мають сідати за стіл переговорів і шукати розумний баланс. Про це заявив Керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Андрій Забловський.

“Роль УЗ в перевезеннях наразі підвищилась, адже на неї лягло основне навантаження. Зрозуміло, що компанії треба балансувати збитки, адже вона має пошкодження інфраструктури через обстріли, і забезпечує евакуацію. Але необхідно шукати розумний баланс. Компанія має надати фінансово-економічне обгрунтування, пояснити, чому саме 70%, звідки взялася ця цифра? Просто ви ж розумієте – підвищити можна і на 170%. Але якщо це призведе до колапсу, і впаде економіка, то ніхто нічого не буде возити. І хто від цього виграє?”, – пояснив експерт.

Забловський підкреслив: в умовах війни економічний фронт надзвичайно важливий, і рішення по ньому мають бути максимально зважені. А питання тарифоутворення на УЗ потребує системного вирішення, адже і до війни компанія неодноразово підвищувала тарифи на перевезення “необгрунтовано, радикально і непрогнозовано для бізнесу”.

“Треба сідати за стіл переговорів і знаходити баланс. Адже якщо УЗ хоче просто залізти в кишеню до бізнесу, то може у результаті взагалі нічого не отримати. Зараз логістика дуже б’є по собівартості продукції, і УЗ дуже сильно впливає на ціноутворення. За нинішніх умов підвищення є не те що несприйнятне, воно є абсолютно недопустимим з огляду на наслідки.

Зараз уряд робить ставку на відновлення українського експорту. Але таке відновлення неможливе, якщо логістика буде вбита тарифами”, – резюмував експерт.

Як відомо, наприкінці червня Міністерство інфраструктури погодилося із пропозицією “Укрзалізниці” (УЗ) щодо підвищення тарифів на перевезення вантажів на 70%.

Нагадаємо, за підсумками першого півріччя експорт з України впав на 55,6%. Виторг від експорту товарів з України впав на 23,7% порівняно з січнем-червнем 2021 року – до $22,8 млрд. У другому кварталі показник упав на 37,4% порівняно з першим кварталом та на 45,8% порівняно з другим кварталом 2021 року – до $8,78 млрд.

Раніше група “Метінвест” оголосила про зупинення видобутку на трьох ГЗК і зниження потужності заводу “Каметсталь” через неможливість вчасно доставити продукцію замовникам, пов’язана з логістичними труднощами: вузькі прикордонні переходи на залізниці не здатні забезпечити достатній обсяг навантаження. Також скорочення обсягів роботи фіксується на підприємствах Арселор Мітал Кривий Ріг та “Феррекспо”.

Новини

21 Грудня 2023

Марченко заявив про ризики фінансування держбюджету у началі наступного року

Чеський меткомбінат Liberty Ostrava залишився без електроенергії

Судна оминають Червоне море 

Ангола вирішила вийти з ОПЕК

Fitch підвищив кредитний рейтинг Нафтогазу

Видобуток залізної руди у Китаї зріс на 6,6%

Через обстріли з боку окупантів знеструмлення зазнали шість шахт

Порт Констанца збільшує перевалку завдяки українській агропродукції

Відновити роботу конфіскованого у Дерипаски глиноземного заводу поки неможливо 

Україна посіла 21 місце в рейтингу світових виробників сталі

Україна отримала 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС

БЕБ виявив ухиляння від сплати 65 млн грн мита при експорті металобрухту

У чергах на кордоні з Польщею стоять 4 тисячі вантажівок

УЗ в 2023 році експортувала 63 млн тонн вантажів

Канада погодилася купувати до 1 млн тонн вуглецевих квот на рік

Виробництво сталі в Чехії за 9 місяців скоротилось на 21%

ВСІ НОВИНИ ⇢