Ахметов вийшов з медіабізнесу

Економіка Новини Теми дня
Ахметов вийшов з медіабізнесу

Мільярдер Рінат Ахметова прийняв рішення відмовитись від свого медіабізнесу через набрання чинності так званого “закону про олігархів”. Про це йдеться у заяві Ахметова, оприлюдненій на сайті його головної компанії SCM.

“Я прийняв вимушене рішення про вихід моєї інвестиційної компанії SCM з медійного бізнесу. Цього тижня “Медіа Група Україна” відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МГУ”, – йдеться у заяві Ахметова.

Він пояснив, що таке рішення пов’язане із набранням чинності законом “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

“Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово казав, що не був, не є й не буду олігархом. Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах”, – зазначив мільярдер.

Медіахолдинг “Медіа Група Україна” складається з 10 ефірних і супутникових телевізійних каналів, інтернет-ресурсів, друкованих ЗМІ та сучасної виробничої медійної екосистеми. В ньому працює близько 4000 співробітників.

Директорка з комунікацій SCM Наталія Ємеченко в Facebook уточнила, що рішення торкнеться всіх медіаактивів Ахметова, включно з групою спортивних каналів “Футбол”.

“Медіа Група Україна” поєднує національний ефірний телеканал “Україна”, загальнонаціональний інформаційний телеканал “Україна 24”, розважальний молодіжний телеканал “НЛО TV”; тематичні канали “Індіго TV”, телеканали “Футбол 1/2/3”; регіональні телеканали “Донбас”, “34 телеканал”, “Сігма”; оператора супутникового телебачення Xtra TV; міжнародні канали Ukraine 1/Ukriane 2, NLO TV 1/ NLO TV 2; продакшн-компанії “Теле Про”, “Допоможемо ТВ”; медіа-агентство повного циклу “Медіа Партнерство Баїнг”; новинну групу “Україна”, мультимедійну платформу “Україна” – теленовини “Сегодня” та сайт segodnya.ua; кросплатформний проект Vogue UA та ОТТ-платформу OLL.TV.

Новини

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

ВСІ НОВИНИ ⇢