Метінвест з початку війни спрямував на допомогу країні 1,7 млрд грн

Металургія Новини Теми дня
Метінвест з початку війни спрямував на допомогу країні 1,7 млрд грн

Група Метінвест спрямувала на потреби армії, підтримання національної економіки, допомогу співробітникам і мирним жителям понад 1,7 млрд грн з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Сталевий Фронт Метінвесту — це внесок у нашу спільну перемогу та майбутнє України. Сталь Метінвесту у ста тисячах бронежилетів захищає життя наших солдатів, які стоять на варті незалежності України. Сталь Метінвесту лягла в основу десятків тисяч захисних споруд, танкових їжаків, фортифікацій, які допомагають зупиняти агресора. Ми разом пройдемо цей шлях до перемоги, а потім разом відбудуємо все, що було зруйновано», – зазначив акціонер групи Рінат Ахметов.

Основними напрямками Сталевого фронту є допомога армії, економіці, команді групи та мирним жителям.

Зокрема, Метінвест передає сучасну амуніцію для ЗСУ, тероборони, Національної гвардії, Національної поліції, Головного управління розвідки (ГУР) та інших силових підрозділів. Забезпечує і своїх працівників. Загалом компанія планує передати захисникам 100 тисяч бронежилетів, як імпортних, так і власного виробництва. Вже передали 550 дронів, 1500 тепловізорів, майже 18 тисяч бронекасок, 27 тисяч турнікетів і 500 аптечок. Крім того, Метінвест передав військовим медикам ГУР 20 машин швидкої допомоги вартістю 300 тисяч євро, а ЗСУ – медикаменти та медобладнання майже на 21 млн грн.

Зі сталі Метінвесту виготовлено близько 60 тисяч протитанкових їжаків і 20 тисяч шипованих ланцюгів проти колісної техніки. Компанія передала 20 тонн катанки для виробництва мобільних бастіонів і надала близько 3 тисяч тонн піску й щебеню, а також 2,4 тисячі залізобетонних блоків та плит для облаштування блокпостів і захисту об’єктів соціальної інфраструктури.

Метінвесту довелося перебудувати свій бізнес, знайти нові логістичні маршрути й постачальників сировини, щоб підприємства Групи продовжували працювати, наскільки це можливо. Компанія також веде боротьбу з піратством з боку Російської Федерації, яка намагається вивезти 234 000 тон металу Групи з Маріуполя.

Усім співробітникам, які евакуювалися з Маріуполя та Авдіївки на підконтрольну Україні територію, Метінвест пропонує всебічну підтримку. Зокрема, компанія підготувала понад 6 000 місць тимчасового прихистку на своїх соціальних об’єктах, забезпечує людей харчуванням та видає продуктові й гігієнічні набори.

Метінвест також допомагає знайти роботу співробітникам своїх маріупольських підприємств на підприємствах Групи у Запоріжжі, Кривому Розі, Кам’янському та Покровську. Також Метінвест надає можливість пройти безоплатне навчання найбільш затребуваних робочих професій із подальшим працевлаштуванням. Наразі на підприємствах Групи працевлаштувалися майже 1 000 вимушених переселенців.

Компанія надає допомогу і мирному населенню України в рамках проєкту «Рятуємо життя». Він передбачає розповсюдження гуманітарної допомоги серед вимушених переселенців, мешканців деокупованих територій, вразливих верств населення, сімей мобілізованих співробітників Метінвесту та пільгових категорій працівників, а також ветеранів підприємств Групи. Від початку війни допомогу вже отримали майже 126 тисяч українців. Окрім найбільших бізнесів System Capital Management, проєкт підтримують понад 90 компаній-донорів з усього світу.

Новини

25 Квітня 2024

Імпорт стали до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

На півдні Україні окупанти пошкодили обладнання вітрової станції

BHP Group запропонувала купити Anglo American за 38,8 млрд дол

Бразилія запроваджує квоти на імпорт 11 видів сталевої продукції

Україна отримає €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

Данія може інвестувати у портову інфраструктуру України

Три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів

24 Квітня 2024

Байден підписав закон про надання Україні 61 млрд дол підтримки

Україна отримала черговий транш допомоги від ЄС на 1,5 млрд євро

ВСІ НОВИНИ ⇢