Сума прямих збитків України від війни сягнула 110 млрд дол

Економіка Новини
Сума прямих збитків України від війни сягнула 110 млрд дол

За останній тиждень сума прямих задокументованих збитків, завданих інфраструктурі України внаслідок російського вторгнення, зросла на $2,1 млрд і станом на 8 серпня складає $110,4 млрд, пише “БізнесЦензор“.

Про це свідчать підрахунки KSE Institute за участі урядових органів в рамках діяльності Національної ради з відновлення України від наслідків війни.

В оновлених наданих команда проєкту одержала детальну інформацію від Міністерства інфраструктури щодо пошкоджених та зруйнованих мостів, що дозволило обрахувати ці збитки. За останніми даними внаслідок бойових дій пошкоджено або зруйновано 304 мости та мостові переправи на $1,8 млрд.

Збитки сфер культури, туризму та спорту склали $1,3 млрд. Збільшення цієї суми на $400 млн повʼязане зі зростанням кількості пошкоджених та зруйнованих обʼєктів та надходженням оновлених даних від Міністерства розвитку громад та територій, йдеться у повідомленні KSE.

Загалом з початку війни Росії проти України пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 15,3 тис. багатоповерхівок, 115,9 тис. приватних будинків, 388 підприємств, 43,7 тис. одиниць сільськогосподарської техніки, 1991 магазинів, 511 адмінбудівель, 106,1 тис. легкових авто, 764 дитсадки, 934 медзаклади, 634 культурні споруди, 119 обʼєктів соціальної сфери.

Станом на 8 серпня сума непрямих втрат галузей зросла до $129,1 млрд. У порівнянні з останніми обрахунками непрямі втрати зросли на $300 млн.

Найбільша частка непрямих втрат внаслідок повномасштабної війни, яку розпочала Росія, сфері промисловості та українським підприємствам – на $29,8 млрд. На другому місці за обсягом непрямих втрат агропромисловий комплекс та земельні ресурси – $23,4 млрд. Ще $18,2 млрд — непрямі втрати інфраструктури.

За оцінками експертів проєкту “Росія заплатить”, мінімальні потреби у відновленні зруйнованих активів за останній тиждень зросли на $3 млрд і сьогодні складають $188 млрд. Зростання суми потреб повʼязане зі збільшенням кількості зруйнованих та пошкоджених обʼєктів інфраструктури та сфер культури, туризму і спорту, які потребують відбудови.

Так, на відновлення зруйнованих та пошкоджених обʼєктів інфраструктури вже сьогодні потрібні щонайменше $44,6 млрд. А потреби у відновленні культурних, туристичних та спортивних споруд зросли на $700 млн і складають $2,3 млрд. Загальна сума потреб у відновленні враховує лише відбудову зруйнованих обʼєктів за принципом Build Back Better з урахуванням модернізації, додаткову потребу в ліквідності для відновлення діяльності підприємств.

Новини

25 Квітня 2024

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

Єврокомісія хоче запровадити санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до рф

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

На півдні Україні окупанти пошкодили обладнання вітрової станції

BHP Group запропонувала купити Anglo American за 38,8 млрд дол

Бразилія запроваджує квоти на імпорт 11 видів сталевої продукції

Україна отримає €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

Данія може інвестувати у портову інфраструктуру України

Три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів

24 Квітня 2024

Байден підписав закон про надання Україні 61 млрд дол підтримки

Україна отримала черговий транш допомоги від ЄС на 1,5 млрд євро

Anglo American зберігає видобуток залізної руди на стабільному рівні

ВСІ НОВИНИ ⇢